İŞGALE “DUR” DİYEN YOK MU?

.

GÜNDEM 27.06.2024 09:27:00 0
İŞGALE “DUR” DİYEN YOK MU?

GAZİPAŞA’DA pek çok caddede kaldırımların reklam tabelaları ve araçlarla işgal edilmesi vatandaşları bezdirdi. İşgal edilen kaldırımdan dolayı yolda yürümek zorunda kalan ilçe halkı, zabıtanın bazı esnaflara tolerans tanıdığından şikayetçi. 


İlçede pek çok caddede kaldırımların reklam tabelaları ve araçlarla işgal edilmesi vatandaşları zor durumda bırakıyor. Özellikle şehir merkezinde işgal edilen kaldırımlardan yürüyemeyen vatandaşlar, araçların sıklıkla geçtiği yolu kullanarak hem kendilerini tehlikeye atıyor, hem de ulaşım aksıyor.


ZABITA TOLERANS MI TANIYOR?
Kaldırımların büyük bölümü gerek teşhir ve gerekse depolama alanı olarak kullanılıyor, çeşitli reklam tabelaları ile kısmen kapatılıyor. Bazı işyerlerinin kapısının önünde bulunan ve kısa sürede yük indirme, bindirme yeri olarak belirlenen bölgeler çoğu zaman gün boyu araçların park alanı olarak kullanılıyor. 
 

“CEZAİ İŞLEM UYGULANSA BU SORUNLA KARŞILAŞMAYIZ”
Uyarı levhalarına rağmen gün boyu araçlar tarafından kapatılan yol kenarlarından cepler, amacı dışında kullanılıyor. Gazipaşa Belediyesine defalarca başvuru yaptıklarını dile getiren vatandaşlar ise belediyenin konu ile ilgili her hangi bir çalışma yapmadığından ve zabıta ekiplerinin gerekli denetim ile cezai işlem uygulamadığından ve bazı esnaflara da tolerans tanıdığından şikayetçi. İlçe halkı, kaldırımların işgali sorununa acil çözüm bekliyor.>Geylani TOPALOĞLU

 


Anahtar Kelimeler: İŞGALE “” DİYEN ?