Tarih: 27.05.2024 09:39

İŞ GÜVENLİĞİ NEREDE?

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, ölümlü ve yaralanmalı iş kazalarından ders çıkarmayan birçok firma, inşaatlarda güvenlik önlemi almadan çalışmalarını sürdürürken, ortaya çıkan manzara “İş sahaları yeterince denetlenmiyor mu?” sorusunu akıllara getirdi. 


İŞÇİLERİN iş kazalarına uğramalarını önlemek amacı ile güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken tedbirler dizisine “İş Güvenliği” denir. Ancak Gazipaşa’da, faaliyetlerine devam eden birçok inşaatta bu tanımın karşılığı bulunmuyor. Önlemin alınmadığı yerde ise, ölümlü ve yaralanmalı iş kazaları eksik olmuyor. İlçe sakinleri, inşaat faaliyeti yürütülen birçok noktada güvenlik önlemi almadan çalışma yapıldığına şahit olurken, ortaya çıkan durum firmalar ve inşaat işçilerinin kazalardan ders çıkarmadığını gözler önüne seriyor. 


TEDBİR YOK, KORUMA YOK
Gazipaşa’nın Pazarcı Mahallesi’nde bir inşaatta yaşananlar, ilçede iş güvenliğine önem verilmediğini bir kez daha gözler önüne serdi. Mahallede yapımı devam eden inşaatların neredeyse tamamında işçilerin güvenlik önlemlerini almadığı dikkatlerden kaçmadı. Çalışma esnasında güvenlik önlemi almayan işçilerin, güvenlik seti kullanmadığı, baret takmadığı da görüldü. İlçe genelinde neredeyse tüm inşaatlarda yaşanan bu manzara, endişe ve tepki yarattı. Yaşananlar ise, “İş sahaları yeterince denetlenmiyor mu?” sorusunu akıllara getirdi. 


GÜVENLİĞİN ALINMADIĞI YERDE İSE ACI OLAYLAR YAŞANIYOR
İş güvenliğinin ihlal edildiği alanlar sadece inşaatlarla da sınırlı değil... Sera ve bahçe yapımı işleri yürütülürken de güvenlik ikinci plana atılıyor. Hal böyle olunca, yüksekten düşme, akıma kapılma, cam ve demir kesmesi gibi birçok vaka yaşanıyor. Güvenliğin alınmadığı yerde ise acı olaylar yaşanıyor.  
 

HAFTA SONU GÜRÜLTÜ TEPKİSİ
Öte yandan, Gazipaşa’da hafta sonu erken saatlerde başlayan çalışmalar, hafta sonunu evinde dinlenerek geçiren vatandaşların tepkisini çekiyor. Yine Pazarcı Mahallesi’nde bulunan bir inşaatta cumartesi günü saat 10.00’da başlaması gereken çalışmalar saat 08.00 civarında başladı. Gürültüden rahatsız olan vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Antalya’da inşaat kısıtlaması nedeniyle sabah saat 10.00’da başlayıp akşam 19.00’da sona ermesi gereken çalışmaların, belirtilen saatler dışında devam ettiğini ifade eden bölge sakinleri, denetlerim arttırılmasını talep etti. >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —