“İNSANCA YAŞAMAK İÇİN ÖRGÜTLEN”

.

GÜNDEM 19.06.2023 10:45:00 0
“İNSANCA YAŞAMAK İÇİN ÖRGÜTLEN”

Emeklileri Tüm Emekli Sen’de ortak mücadeleye davet eden Tüm Emekli Sen Üyesi Abdil Kadir Ertekin, emeklilerin siyasetçiler tarafından yok sayıldığını vurgulayarak, “Emekliler, 2023 yılının ikinci yarısında verdiğiniz sadaka değerindeki ücret zammını ve bayram ikramiyesini reddederek hayatta kalma ve örgütlenme mücadelesini bir arada sürdürecekler” dedi.

TÜM Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen) Üyesi Abdil Kadir Ertekin, emeklilerin haklarını alabilmesi için örgütlümücadelenin önemine dikkat çekti. Ülkemizdeki emeklilerin aileleriyle birlikte ciddi bir seçmen kitlesi olduğunu vurgulayan Ertekin, hükümetin ve siyasetçilerin emeklilere hak edilen değeri vermediğini belirterek, “Emekliler, 2023 yılının ikinci yarısında verdiğiniz sadaka değerindeki ücret zammını ve bayram ikramiyesini reddederek hayatta kalma ve örgütlenme mücadelesini bir arada sürdürecekler” dedi. 

“MAAŞLAR UÇUP GİDECEK”

Tüm Emekli Sen Üyesi Abdil Kadir Ertekin, emeklilerin enflasyon farklı ücret zammına mahkum edildiğini dile getirdi. Emekliye verilen maaşların birkaç gün içinde uçup gittiğini belirten Ertekin, “Emekçilerin asgari ücret zammı tek taraflı belirlenirken, memur ve emeklilerin de ücret zamları da enflasyona ezdirmeyiz anlamındaki sözlerle, ülkemizde %100 ile %150 de gezinen enflasyonu presleyip küçülterek yıllık %15-20’lik enflasyon farkı ücret zammına mahkum ettiler. Daha yılın yedinci ayında preslenmiş zamlı maaşlarını sevinerek alan ücretliler bir kaç gün içinde ellerindeki maaşlarının nasıl uçup gittiğinin farkında bile olamayacaklar. 

“ÜLKE NÜFUSUNUN 13 BUÇUK MİLYONU EMEKLİLERDEN OLUŞMAKTADIR”

“Nüfusu 85 milyona yaklaşmış olan ülkemizde bu nüfusun 13,5 milyonu emeklilerden oluşmaktadır” diyen Ertekin, “Bu 13,5 milyon emekli nüfusu eşleriyle birlikte 22-23 milyon kısaca ülke nüfusunun dörtte birine tekabül ettiğini ve bu nüfusun tamamıyla bir seçmen kitlesinden oluştuğunu gözardı eden siyaset esnafına elbette ki söyleyecek sözümüz olacaktır. Tam da bu nedenle emeklilerin örgütlenmesinin ne demek olduğunu bilerek emekli örgütlenmelerini engellemeye veya olan örgütleri bölmek istemeleri elbette egemenler açısından önemli ve elzemdir. Biliyorlar ki toplumun farklılıklarından beslenen ucuz siyasetleri açığa çıkarsa alıcısı olmayacak. Biliyorlar ki emeklilerin ücret yetersizliği ve insanca yaşama taleplerinde birleşerek demokratik, ortak, huzurlu yaşam tutkularının farklılıkları ortadan kaldıran, günlük hayatın birleştirici bütünleştirici mayası olacak” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜTLENECEĞİZ”

Örgütlenmenin siyaset tüccarlarını rahatsız edeceğini söyleyen Tüm Emekli Sen Üyesi Abdil Kadir Ertekin, “Böylesi örgütlenme tarzı da siyaset tüccarlarının elbette ki hoşlarına gitmeyecektir. Bizler, emeklilere, emekçilere ve toplumun diğer yoksullaşan ve yoksunlaşan kesimlerine reva gördüğünüz yaşamı reddeden ve makbul vatandaşlık anlayışını aşan anayasal yurttaşlık temelinde sorunlarımızın çözümünde taraf olmak için örgütleneceğiz. Bütün engellere rağmen gaspedilen haklarımızı almak ve toplu sözleşmede taraf olmak için örgütleneceğiz. Çocuklarımıza katledilmemiş bir doğa, barış içinde kardeşçe yaşayabilecekleri bir dünya bırakmak için örgütleneceğiz. Bizler ülkemizde, kamusal gündelik yaşamı barış içinde birarada kardeşçe yaşayabilmek için örgütleneceğiz. Farklılıklarımızı aynı amaç ve taleplerimiz etrafında buluşturarak çok sesli koro zenginliğinde örgütleniyoruz. Normal koşullarda yok saydığınız emeklileri pandemi sürecinde tamamen insanlık tedavülünden çıkarma hesaplarınızı nasıl boşa düşürdüysek, örgütlenmemizin önündeki engelleri de örgütlenerek aşacağız” dedi.

“TALEPLERİMİZİ GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ”

“Taleplerimiz sosyal devlet işleyişine uygundur ve asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek sözlerini sıralayan Ertekin, “Taleplerimizi görmezden gelemezsiniz. Örgütlenme özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması, en düşük emekli maaşının asgari ücretle denkleştirilmesi, sağlık hizmetlerinin tamamen kamusal ve ücretsiz olması, ikinci bir işte çalışarak değil hakettiğimiz standartlarda yaşamak, özgür, demokratik işleyişin ve hukukun üstünlüğüne güven duymak istiyoruz. Bu talepler asgari bir sosyal devlet işleyişinde talep ediliyor değil yapılıyor olması gerekenlerdir” diye konuştu.

“TÜM EMEKLİ SEN’DE ÖRGÜTLENMELİYİZ”

Emeklileri Tüm Emekli Sen’de ortak mücadeleye davet eden Tüm Emekli Sen Üyesi Abdil Kadir Ertekin, “Sosyal devlet yapmıyorsa anayasal yurttaşlık hakkıyla örgütlenerek farklılıklarımızı amaç ve taleplerimiz etrafında bütünleştirerek münakaşalarla değil müzakerelerle kendimiz için, insanlık için, çocuklarımız için, doğa ve yeni dünya için ortaklaşarak çözeceğiz. İnanın bu örgütlenme ve müzakere anlayışı biz emeklilerin kadim bilgi ve becerilerinde saklıdır. Hakettiğimiz gibi yaşamak için; Tüm Emekli Sen’de örgütlenmeliyiz” şeklinde konuştu.>Emin ŞİMŞEK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27