Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin konuğu olan M.M.T. Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Tunç “Yabancıları küstürdük, Alanya’da artık daireler değerinin çok altında satılıyor” dedi.
M.M.T. Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Tunç, Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin (ALGC) konuğu oldu. Sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini dile getiren Tunç, inşaat ve emlak sektöründe yaşanan krizin Alanya’yı nasıl etkilediğini anlattı.
‘SEKTÖR CAN ÇEKİŞİYOR’
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, Alanya’nın turizmdeki güçlü yapısına dikkat çekerek, “Alanya patentli bir turizm şehri. Dünyanın birçok ülkesinden daha fazla tanınıyor ve krizlere karşı dayanıklı bir yapısı var” dedi. Ancak inşaat ve emlak sektörünün son 1 yıldır ciddi şekilde zorlandığını belirten Tunç, “Sektör can çekişiyor, hatta intihar edenler bile oldu” diye konuştu.
‘YABANCILARI KÜSTÜRDÜK’
Mahmutlar, Avsallar, Kargıcak ve Kestel bölgelerinin yabancı ikametgahına kapatılmasının sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayan Tunç, bu kararı yanlış bulduğunu ifade etti. Ayrıca, konut satışında 200 bin dolar şartının da sektöre zarar verdiğini belirten Tunç, “Göç İdaresi’ndeki sorunlar, Nüfus Müdürlüğü’ndeki hatalar ve fiyatlardaki istikrarsızlık yüzünden yabancıları küstürdük” dedi.
‘DAİRELER DEĞERİNİN ALTINDA SATILIYOR’
Tunç, şu günlerde Alanya emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin ise konutların değerinin çok altında satılmasından kaynaklandığını söyledi. “Batmamak için, can simidi olması adına 150 bin Euro değerindeki daireleri 80-90 bin Euro’ya satıyoruz. İstanbul, Ankara ve İç Anadolu’dan yatırımcılar bu durumu fırsat bilerek toplu alımlar yaptılar” diye konuştu.
‘SÜPER LİG’DEKİ MÜTEAHHİTLER KRİZDEN ETKİLENMEZLER’
Alanya’daki güçlü müteahhit firmalarının krizden etkilenmediğini ifade eden Tunç, “Alanya’daki güçlü müteahhitler Süper Lig’de oldukları için krizden etkilenmezler. Alanya’da merdivenaltı bitmez. Yıllardır insanları dolandıran ve müteahhitlik yapmaya devam edenler var. Vatandaşların ve yabancıların bu konuda dikkatli olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01