İMPLANT TEDAVİSİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Gazipaşalı Diş Hekimi Mustafa Kalaycı, diş kayıplarının ve diş boşluklarının implant uygulaması ile tedavi edilebileceğini söyleyerek, implant tedavisi hakkında bilgi verdi.

SAĞLIK 16.08.2022 13:30:00 0
İMPLANT TEDAVİSİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Konuya ilişkin vatandaşların bilgilenmesi için gazetemize açıklama yapan Diş Hekimi Kalaycı, implant tedavisinin tanımını yaparak, “İmplant diş kaybından sonra, hastanın yeme işlemini yerine getirebilmesi için çekilen dişin yerine cerrahi işlemle konulan saf titoryumdan yapılmış çene kemiğinden kantomina sağlayabilen bir operasyondur.  İmplanta başlamadan önce hasta kayıt bilgi formuyla hastanın genel sağlığı hakkında bilgi alınır. Bu hasta kayıtlarında implant operasyonunda bir sakınca yoksa önce hastanın panaromik röntgeni çekilir, bütün şartlar olumluysa tedaviye başlanabilir” dedi.

“KANAL TEDAVİSİNDEN ÇOK DAHA BASİT BİR İŞLEMDİR”

İmplant tedavisinin kanal tedavisinden daha basit yapıldığını dile getiren Kalaycı, “İmplant operasyonu yüzde 95 herkesin bildiği kanal tedavisinden çok daha basit bir işlemdir. İmplant yapılacak bölgenin anesteziden (uyuşturma) sonra operasyon süreci minimum 3 dakika ile 10 dakika arasındadır. En basit kanal tedavisi bile en az yarım saat sürer” ifadelerini kullandı.

HASTALARA TAVSİYELERDE BULUNDU

İmplant tedavisi uygulanan hastalara tavsiyelerde bulunan Diş Hekimi Kalaycı, “Operasyondan sonra, hastanın yapılan implantı koruması için uygulayacağı bakım kuralları ameliyattan çok daha uzun ve zahmetli bir iştir. Operasyondan sonra konulan spanç ağızda en fazla 20 dakika duracaktır. Operasyon yerindeki dikiş iplerini hasta eliyle veya diliyle oynamayacak. Ameliyat sonrası tükürme işlemleri, doktorunuz size tavsiye ettiği şekilde olmalıdır. Ameliyattan önce, profilaktik olarak 2 gün antibiyotik alımı yapılacak, implant operasyonu dahil 5 günlük ilaç tedavisi uygulanacaktır” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: İMPLANT TEDAVİSİ NEDİR NASIL YAPILIR?