İLKÖĞRETİM HAFTASI AHMET TUNCER’DE KUTLANDI

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen törene katıldı.

EĞİTİM 11.09.2024 01:23:00 0
İLKÖĞRETİM HAFTASI AHMET TUNCER’DE KUTLANDI

Gazi̇paşa’da 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında tören düzenlendi. İlk olarak saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreniyle başlayan program, Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu’nda devam etti. Okul bahçesinde yapılan İlköğretim Haftası Kutlama Programına Gazipaşa Kaymakamı Selami Korkutata ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Şube Müdürü Bilal Dal, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldı.

 

“FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, ERDEMLİ BİREYLER YETİŞTİRME GAYESİNDEYİZ” 

Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ahmet Tuncer İlk/Ortaokul Müdürü Murat Aksoy’un açılış konuşmasının ardından, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Gül açıklama yaptı. Müdür Gül açıklamasında Türk Milli Eğitiminin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi görevini üstlendiğini belirterek, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder’  Bu düşünceden yola çıkarak, Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı erdemli bireyler olarak yetiştirmektir” ifadelerini kullandı. 

 

“BÜTÜN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI” 

İlçede 65 okulda 841 öğretmen ve 9 bin 174 öğrenci ile ders başı yapıldığını kaydeden Gül “Tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Öğrencilerimizin ders kitapları, devletimizin imkânları sayesinde eksiksiz bir şekilde masalarının üzerine konulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerimle konuşmama son verirken 2024-2025 eğitim öğretim yılının Gazipaşa’mız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum” dedi. 

 

MÜDÜR GÜL, KAYMAKAM KORKUTATA İLE BİRLİKTE SINIFLARI GEZDİ 

Programın devamında Gazipaşa Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu tarafından hazırlanan gösteriler ve folklor ekibinin oyun gösterileri sunuldu. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Kaymakam Selami Korkutata ile birlikte sınıfları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. >Vildan RENDE