İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI MI?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü olarak görev yapan Gazipaşalı Esen Diler’in adı, Gazipaşa Belediye Başkan adaylığı için AK Parti aday adayları arasında geçiyor.

SİYASET 9.11.2023 13:36:00 0
İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI MI?

TÜRKİYE’DE 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere yaklaşık 4 aylık bir süre kaldı. Siyasi partilerin seçimlerde izleyecekleri yollar yavaş yavaş netleşirken, seçimlerde belediye başkanı olmak isteyen isimler de belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler de bu isimler arasında. AK Parti aday adayları arasına eklenen ve Gazipaşa’ya hizmet için kolları sıvamaya hazır olan Uysal, AK Parti tarafından açıklanan seçim takvimi kapsamında önümüzdeki günlerde Ankara’ya giderek aday adaylığı başvurusunu yapacak. 

 

“ADAY OLUP SEÇİMİ KAZANIRSA ANTALYA’NIN SEÇİLMİŞ İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAK”

Uzun süredir Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü olarak görev yapan AK Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Esen Diler, devletin farklı kurumlarında yönetici olarak çalıştı. Bunların yanında Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Adalet ve Yerel Yönetimler Ön Lisans Programlarını başarıyla tamamlayan Esen Diler, hem kamu alanında hem de adalet ve yerel yönetimler konusundaki tecrübesiyle dikkat çekiyor. Esen Diler, AK Parti adayı olarak açıklandığı ve seçimi kazandığı takdirde, “Antalya’nın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı” unvanını ilçemize getirmiş olacak. 

 

ESEN DİLER KİMDİR?

Gazipaşa’ya hizmet için kolları sıvamaya hazır olan Esen Diler, 1970 yılında Gazipaşa’da doğdu. Gazipaşalı emekli öğretmen Naciye Uysal ve Osman Uysal’ın 2 çocuğundan büyüğü olan Diler; ilk, orta ve lise tahsilini Gazipaşa’da tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Memuriyet hayatına Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde başladıktan sonra 1998-2002 yılları arasında Ziraat Bankası’nda görev aldı. 2002 yılından itibaren Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’de çalışmaya başlayan ve 2012 -2018 yılları arasında BYEGM Antalya İl Müdürü olarak görev yapan Esen Diler, 2018’den itibaren de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Diler, evli ve 1 çocuk annesidir. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27