İLGİ ÇEKEN 'YERLİ MALI' ETKİNLİĞİ

GAZİ Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen ve Yörük kültüründen esinlenilen “Yerli Malı Haftası” kutlama etkinliğinde renkli görüntüler ortaya çıktı.

EĞİTİM 21.12.2023 11:04:00 0
İLGİ ÇEKEN

Yerli Malı Haftası, Gazipaşa’daki okullarda kutlanmaya devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen “Yerli Malı Haftası” kutlama etkinliğinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi gördü. Sınıflar, etkinlik kapsamında Yörük kültüründen esinlenerek tasarımlandı. Gazipaşa ve yöremize özgü eşyalarla düzenlenerek farklı bir ambiyans oluşturulan sınıflarda el emeği ürünler, etkinliğe katılanların ağızlarını tatlandırdı.  


Düzenlenen etkinliğe katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal, okul yetkilileri, öğretmen ve öğrencilerle sohbet gerçekleştirdi. Öğrenciler; düzenlenen etkinlikte, tutum, yatırım ve Türk mallarının önemi hakkında bilgi sahibi olurken, el emeği ile yapılan yiyeceklerin de önemini ve değerini kavradılar.


MÜDÜR GÜL, YERLİ MALININ ÖNEMİNİ VURGULADI
Etkinlikte konuşan Müdür Gül; “Yerli Malı Haftası kapsamında hazırlanan etkinliklere katılarak öğrencilerimizin bilinçli seviyede gelişmelerine olanak sağlamak için onlarla sohbet gerçekleştirdik. El emeği vererek yerli malının önemini vurgulayan ve bizler için hazırlık yapan kardeşlerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. >Aysel YILDIZ

 


Anahtar Kelimeler: ÇEKEN 'YERLİ ' ETKİNLİĞİ