İLÇENİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİREN KARARLAR OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

.

GÜNDEM 8.08.2023 16:45:00 0
İLÇENİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİREN  KARARLAR OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

Gazipaşa’da; Aydıncık, Beyobası, Cumhuriyet, İstiklal, Pazarcı, Yeni, Bakılar, Koru, Ekmel, Macar, Burhan ve Sarıağaç mahallelerini ilgilendiren Gazipaşa Revizyon İmar Planları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile geçti. 

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı dün Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, ilçemizi yakından ilgilendiren Gazipaşa Revizyon İmar Planları görüşülerek karara bağlandı. Alınan kara göre, Aydıncık, Beyobası, Cumhuriyet, İstiklal, Pazarcı, Yeni, Bakılar, Koru, Ekmel, Macar, Burhan ve Sarıağaç mahallelerini kapsayan alanlar imara açıldı. Söz konusu karar Gazipaşalı Esin Bilgiç’in hayır oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi. İYİ Parti’li Mehmet Yüksel ve CHP’li Zafer Tan ise söz konusu gündeme maddeleri hakkında oy kullanmadı. 

 

BÖLGEDE TARIM TÜM VERİMLİLİĞİ İLE DEVAM EDİYOR

 

Söz konusu kararın Gazipaşa’daki tarım alanlarının yerel yönetimler tarafından yok edildiğini dile getiren CHP’li Esin Bilgiç, “Tüm dünyada, doğal yaşam alanlarımızın, verimli tarım topraklarımızın korunması için önlemler alınırken, bu konuda çağrılar yapılırken, yol haritaları belirlenirken, bu konulardaki sözleşmelere Türkiye olarak taraf olurken bir büyükşehir meclisi aracılığı ile ve yeni bir nüfus artışı gerektirecek bir düzenlemeye hiç de ihtiyaç yokken, düzenleme yapılan bölgede tarım tüm verimliliği ile devam ediyor. 

 

“YAPILAN YANLIŞLARDAN GERİYE DÖNÜŞ ÇOK ZORDUR”

 

İmara açılan bölgede yüzlerce yıllık bir üretim bilgisi, birikimi var. Yok edilen sadece tarım alanları değil, yıllarca süregelen birikim de yok olacaktır. Ve kent içinde bir tarafta bu birikimin, üretimin devam ediyor oluşu o kentin daha yaşanılır olmasını sağlar. O bölgeyi korumak kent birikimine, kültürüne saygıdır, sevgidir. İnsanın kendine saygısı gibi… Bakılar ve Koru bölgesinin bu haliyle, verimli toprakları ve insanıyla iç içe olan yaşam alanının korunması, bölgenin tamamının hemen hemen dokusunu korumuş olması, ekoturizm seçeneğinin yok edilmemesi gerekir. Şehircilikte yapılan yanlışlardan geriye dönüş çok zordur” dedi.

 

Bilgiç’in hayır oyu kullandığı gündem maddeleri şunlardı: 

 

-Gazipaşa Belediye Meclisinin 03.07.2023 tarih ve 79 sayılı kararı ile uygun bulunan, Aydıncık, Beyobası, Cumhuriyet, İstiklal, Pazarcı, Yeni, Bakılar, Koru, Ekmel ve Macar Mahallelerini kapsayan alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

-Gazipaşa Belediye Meclisinin 03.07.2023 tarih ve 80 sayılı kararı ile uygun bulunan, Burhan ve Sarıağaç Mahallelerini kapsayan alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.>Geylani TOPALOĞLU