İLÇE TARIM'DAN AŞILAMA VE KİMLİKLENDİRME ÇALIŞMASI

GAZİPAŞA’DA İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde büyük ve küçükbaş hayvanlara yönelik aşılama ve kimliklendirme çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 30.01.2024 10:33:00 0
İLÇE TARIM

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görevli Hayvan Sağlığı personelleri, hayvan sağlığı konusundaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle köylerde yoğunlaşan çalışmalarda, büyükbaş hayvanlarda (şap) aşılama, küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve güncelleme işlemleri büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor. Hayvan sağlığını korumak amacıyla yapılan çalışmalar, hayvan sahiplerine; hayvan takibinin sağlanması, sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapılması ve hayvan hastalıklarıyla etkin mücadele gibi birçok avantaj sağlıyor.


“4 BİN 700 BÜYÜKBAŞ AŞILANDI
Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne kayıtlı 4 bin 700 hayvan işletmesinin olduğunu belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, kayıtlı 4 bin 700 büyükbaş hayvanın hepsine şap aşısı yapıldığını belirterek, yeni doğan hayvanların tanımlanması ve kayıt altına alınması için ilçedeki büyük ve küçükbaş hayvanların küpeleme işlemlerinin devam ettiğini dile getirdi. 


“2024 Yılı Hayvan Hastalıkları İle Mücadele Programı” çerçevesinde yapılan çalışmalar kapsamında, veteriner hekimler, veteriner sağlık teknikerleri ve teknisyenler ile hayvan hastalıkları ile mücadele etkinliklerinin sürdüğünü dile getirerek, hayvan hareketlerinin devamlılığının sağlandığı kimlikleme ve aşılama çalışmalarının programları dahilinde devam edeceğini kaydetti. >Vildan RENDE