İLÇE SAĞLIK HALKI BİLGİLENDİRDİ

GAZİPAŞA İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Gazipaşa’nın farklı noktalarında stant açılarak, vatandaşlar karbonmonoksit zehirlenmesi hakkında bilgilendirildi.

19.01.2023 14:19:00 0
İLÇE SAĞLIK HALKI BİLGİLENDİRDİ

Ülkemiz genelinde önemli bir halk sağlığı sorunu olan ve her yıl özellikle kış aylarında sobaların, kombilerin ve şofbenlerin yanmasıyla birlikte ülkemizin hemen her bölgesinden çok sayıda karbonmonoksit zehirlenmesi haberleri medyaya yansıyor. Özellikle soba dumanına bağlı karbonmonoksit zehirlenmeleri topluca ölümlere yol açıyor. Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, karbonmonoksit zehirlenmesi karşısında farkındalık oluşturmak amacıyla Gazipaşa’nın farklı noktalarında stant açıp konu hakkında vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. 
Karbonmonoksitin renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gaz olduğunu anlatan ekipler, vücuda solunum yolu ile giren ve doğrudan kana karışan karbonmonoksitin zehirlenme ve ölüme neden olduğunu belirterek, vatandaşlara karbonmonoksit zehirlenmesi karşısında alınacak önlemler hakkında bilgi veriyor. Stantları ziyaret eden vatandaşlara bilgilendirici broşür de dağıtan ekipler, karbonmonoksit zehirlenmelerinde sobanın değil, ihmallerin ölümlere neden olduğuna dikkat çekiyor. Karbonmonoksit konusunda vatandaşları uyaran ekipler, bacaların hava menfezlerinin kapatılmamış olmasına, kalitesiz yakıt kullanılmamasına, sobalara eskimiş soba borusunun takılmamasına, yatarken sobaya kömür ilave edilmemesine, soba hava giriş çıkışlarının kapatılmamasına dikkat edilmesini istedi.


Anahtar Kelimeler: SAĞLIK HALKI BİLGİLENDİRDİ