“İKRAMİYE DEĞİL, HARÇLIK”

.

SİYASET 13.10.2023 16:42:00 0
“İKRAMİYE DEĞİL, HARÇLIK”

Çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin TL’lik ikramiye üzerinden hükümeti hedef alan İYİ Parti İlçe Başkanı Görgülü, “Ülkemizde yaşayan emekliler, AKP’nin aşağılayıcı politikalarına maruz kalıyor. Hiçbir emeklimiz, bu tavırları hak etmiyor. Böyle ikramiye olmaz, bu olsa olsa harçlık olur” dedi. 

 

İYİ PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Dyt. Yunus Görgülü, ekonomi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve emeklilere verilmesi öngörülen 5 bin TL’lik ikramiyeye değinen Görgülü, hükümete yönelik sert eleştiriler yöneltti. AK Parti hükümetinin emeklilere ikramiye değil, harçlık verir gibi bir politika uyguladığını söyleyen Görgülü, “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan emekliler, AKP’nin aşağılayıcı politikalarına maruz kalıyor. Hiçbir emeklimiz, bu tavırları hak etmiyor. Böyle ikramiye olmaz, bu olsa olsa harçlık olur” dedi. 

 

“SARAYIN MASRAFLARINI GİZLİ TUTANLAR, EMEKLİYE VERİLENİN HESABINI YAPIYOR”

Söz konusu ödemenin 1 defaya mahsus olacağını dile getiren Görgülü; “Cumhurbaşkanı Erdoğan; ‘Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak’ dedi. Burada dikkatimi çeken bir diğer konu ise, Erdoğan’ın direkt olarak emekliye verilen ödemenin bütçeye yansıyan maliyetini söylemesi oldu. Sarayın masraflarını, bakanların, milletvekillerinin aylık harcamalarını, yandaşlara aktarılan milyarların bütçeye yansıyan maliyetini gizli tutanlar, emekliye verilen ödemelerin hesabını yapıyor” değerlendirmesinde bulundu. 

 

“ÇALIŞAN EMEKLİLER, AY SONUNU GETİREMEDİĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR”

Söz konusu ödemelerin, emekli olup da çalışan emeklileri kapsamadığını dile getiren İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Görgülü, “Böyle bir uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Toplumun her kesiminde ayrışmalara neden olan AKP, şimdi de emeklileri çalışan ve çalışmayan emekliler olarak ayrıştırdı. Vaat edilen 5 bin TL’den çalışan emeklileri yararlanamıyor. Unuttukları bir nokta var. Emekliler zaten 7 bin 500 TL maaşla açlık sınırının altında yaşıyor. Çalışan emekliler, ay sonunu getiremediği için çalışıyor, kirasını, elektriğini, suyunu ödemekte zorlandığı için çalışıyor. Emeklinin çektiği çileyi bilmek, yaşananları da görmek lazım,” diye konuştu. 

 

“ÜLKEMİZDE ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUN YOK”

İYİ Parti’nin, vatandaşları bu çarpık düzenden kurtarmak için kurulduğunu ifade eden İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Dyt. Yunus Görgülü, “İYİ Parti iktidarında, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm bireyler hak ettiği gibi yaşayacak. İnsanlar hiçbir şekilde ayrıştırılmayacak. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her birey, 21’inci yüzyılın ruhuyla; bilimden sanata, sanayiden teknolojiye, her alanda üreten, zengin, mutlu ve güçlü Türkiye’ye bizim iktidarımızda ulaşacak. Çünkü ülkemizde çözülemeyecek hiçbir sorun yok. İmkanlarımızı ve kaynaklarımızı, kişisel menfaat için değil de, ülkemiz ve halkımız için kullanırsak, 85 milyon insan mutlu olur, Türkiye güçlü olur” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: “İKRAMİYE DEĞİL HARÇLIK”