Tarih: 13.01.2023 09:21

İHALEYE FESAT MI KARIŞTI?

Facebook Twitter Linked-in

 Mesut Aytekin konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Gazipaşa Turizm Ticaret Limited Şirketi ortağı Mesut Aytekin, gazetemizde dün yayımlanan “Milyonluk Arsaya Talipli Çıkmadı” haberinin ardından önemli bir iddia ortaya attı. Aytekin, 106 milyon 270 bin lira muhammen bedelle satışa sunulan arsayı almak için girişimde bulunduğunu fakat Gazipaşa Belediyesince engellendiğini ileri sürerek, konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 

İŞTE AYTEKİN’İN AÇIKLAMASI

Yaşanan gelişmelerle ilgili basın açıklaması yapan Aytekin, “Bilindiği üzere Gazipaşa Belediyesi, 11.01.2023 tarihinde, mülkiyeti belediyeye ait olan, Aydıncık 145 Ada, 1 Parsel No’lu taşınmazı ihale yoluyla satışa çıkarmış olup, şirketimizin ve Gazipaşa halkının yararına olduğu düşünülen ticaret-turizm-konut karma fonksiyonlu proje için yatırım yapmak amacıyla ihaleye katılmak istenilmiştir. Konuyla ilgili, Gazipaşa Belediyesi yetkilileri ile yapılan görüşmede, ihale şartnamesine ilişkin “dosya bedeli ve teminatın” hangi hesabına yatırılması gerektiği sorulmuş ancak belediye yetkilileri bilgi vermekten kaçınmıştır. Bunun üzerine yazışma yoluyla Gazipaşa Belediyesi ile iletişim kurulmaya çalışılmış, yine de cevap alınamamıştır. Kısaca, Gazipaşa Belediyesi idarecileri tarafından ihaleye katılımız engellenmiştir. Konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi. 

“GAZİPAŞA BELEDİYESİ TARAFINDAN İHALEYE KATILIMIMIZ ENGELLENMİŞTİR”

Aytekin, “Gelinen bu noktada, yerel basında “Milyonluk Arsaya Talipli Çıkmadı” haberi yapılmış olup, konuyla ilgili Gazipaşa halkını bilgilendirme gereği hasıl olmuştur. İhaleye konu gayrimenkulün imar durumu “Ticaret-Turizm-Konut Alanı” olarak geçmektedir. Bu bağlamda düşünülen proje ile şirketimiz tarafından; Gazipaşa’ya yatırım yapılmak istenmiş, Gazipaşa halkının işsizlik sorununa bir nebze olsun katkı sağlanmak istenmiş, oluşacak karma fonksiyonlu turizm-konut tesisi ile Gazipaşa Belediyesi’nin bütçesine katkı sağlanmak istenmiştir. Ancak, Gazipaşa Belediyesi tarafından ihaleye katılımımız engellenmiş, başkalarının da katılımının engellenme olasılığı da göz önünde bulundurularak; özensizce ihale girişiminde bulunulmuş; Gazipaşa güzel bir projeden daha mahrum bırakılmıştır. Gazipaşa Belediyesi ihaleye katılımı engellediğinden, basına verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.  Özetle; gücünü Gazipaşa halkından alan Gazipaşa Belediyesi yetkilileri, aynı gücü Gazipaşa halkının zararına kullanmıştır. Gazipaşa Belediyesi yetkililerinin şirketimize karşı planlı, seçici ve inatçı tutumu sonucu, düşünülen bu projeden de ne yazık ki vazgeçilmiştir! KOMBİ Projesinde de olduğu gibi... Gazipaşa Halkı’ndan da huzurda af dileyerek yatırım düşüncesi askıya alınmıştır” dedi. 

YENİDEN UZLAŞMAYA DAVET ETTİ

 “Rüzgara tüküren, kendi yüzüne tükürür” diyerek açıklamasına devam eden Aytekin, “Kendi rüzgarına kendi tükürerek KOMBİ Tatil Kenti projesini “ZOMBİ”ye dönüştüren, kendi şirketine karşı tavır alan, Gazipaşa’nın geleceğiyle oynayarak bindiği dalı kesen yetkililerin tutumları, Gazipaşa halkı tarafından dikkatlice takip edilmelidir. Başka bir “Kombi Tatil Kenti” krizi yaşanmaması için bu elzemdir. Bakınız; yeniden özensizce ihale girişiminde bulunulmuş, yeniden davalar silsilesi ile karşılaşılması olasıdır. Belediye idarecilerinin inat ve tutumu sonucu, Gazipaşa’nın sorunu haline gelen, Gazipaşa Belediyesi’nin de ortak olduğu Pazarcı Mahallesi 22 Ada 35 Parsel üzerinde planlanan ve yıllardır çözüme kavuşturulamayan “KOMBİ Davası” nedeniyle yıllardır haciz dalgası ile karşılaşan Gazipaşa Belediyesi’ni, çözüm için huzurlarınızda yeniden, yine uzlaşmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.  

BAŞKAN YILMAZ İDDİALARI YALANLADI

Mesut Aytekin’in iddiaları üzerine görüştüğümüz Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Kamuya açık bir ihaleye şahısların katılması engellenemez. Bu konuyla ilgili bize herhangi bir talep gelmedi. Benimle görüşen de olmadı. Bütün şartlar ihale ilanında mevcuttu” ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —