Tarih: 12.09.2024 00:35

İHALEYE ÇIKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, 9 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bina yapım işi 9 Ekim’de ihaleye çıkıyor. 400 günde tamamlanması beklenen proje, İlçe Sağlık Müdürlüğü, 9 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonunu tek çatı altında toplayacak. 

GAZİPAŞA’DA, ilçe halkının imkanlarıyla 1977 yılında 3 katlı iki blok halinde 50 yatak kapasitesiyle yapılan ve 2016 yılında Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin yeni binada hizmet vermesiyle boşalan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki eski devlet hastanesinin yerine, yeni bir sağlık merkezi kurulacak. Uzun zamandır gündemde olan ve 9 Ekim’de ihaleye çıkacak projeyle birlikte Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, 9 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu tek çatı altında ilçe halkına hizmet verecek.  

 

400 GÜNDE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR 

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, 9 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bina yapım işinin ihalesi, 9 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanlığı Toplantı Salonunda yapılacak. İhaleyi alan yüklenici firma 10 gün içinde proje yapım işini devralacak. Projenin 400 günde tamamlanması beklenirken, iş tesliminin ardından İstiklal Mahallesi’nde bulunan Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü de yeni yapılan binaya taşınacak.   

 

DOĞAN BÜYÜK MÜCADELE VERMİŞTİ 

Geçmiş dönem AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, Gazipaşa eski Devlet Hastanesi arazisinin kamuya kazandırılması için büyük mücadele vermişti. Doğan, Sağlık Bakanlığı yatırım programına alınan sağlık kompleksi projesiyle ilgili yaptığı son açıklamada; “Eski Devlet Hastanemizin yerine 9 hekimli Gazipaşa Merkez Sağlık Ocağı, 112 Acil Servis, İlçe Sağlık Müdürlüğü idari binasını içeren sağlık kompleksi 65 milyon TL bedelle ihaleye çıkardık” demişti. 

 

İLK İHALEYE KATILIM OLMADI 

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü, 9 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bina yapım işi için yapılan önceki ihaleye katılım olmadığı için iptal edilmişti. İlçe halkı, önümüzdeki ay yapılacak ihalenin gerçekleştirilerek, projenin ilçeye kazandırılmasını bekliyor.  

 

YILLARCA ATIL VAZİYETTE BEKLEDİ 

Eski hastaneyle ilgili Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yıkım kararı çıkartmış ve 21 Nisan 2021’de hastane binası yıkılmıştı. O günden sonra atıl vaziyette bekleyen ve değeri milyonlarca lira olan eski devlet hastanesi arazisinin akıbeti merak konusu olmuş, arazi üzerine yapılacak sağlık kompleksinin gecikmesi, “Hükümetin verdiği sözler unutuldu” yorumlarına neden olmuştu. >Selçuk ÖZTÜRK 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —