HÜKÜMETE İTHAL MUZ TEPKİSİ

İYİ Partili Mehmet Yüksel, Yerli muz ile ithal muz fiyatını karşılaştırarak tarım politikası üzerinden hükümete yüklendi.

SİYASET 2.12.2022 13:10:00 0
HÜKÜMETE İTHAL MUZ TEPKİSİ

Yerli muz ile ithal muz fiyatını karşılaştırarak tarım politikası üzerinden hükümete yüklenen İYİ Partili Mehmet Yüksel, “Hükümet, markette ithal muzu 45 liradan sattırıyor. Benim çiftçimden de muz 7-8 liraya alınıyor. Benim çiftçimi kim kullanıyor? AKP’li arkadaşlar bunu izah etsin” dedi.

GAZİPAŞA Belediyesi’nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’te Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Meclis toplantısının açılışında söz alan İYİ Parti Antalya Büyükşehir ve Gazipaşa Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, Gazipaşalı muz üreticilerinin sesi oldu. Yerli muz ile ithal muz fiyatını karşılaştırarak tarım politikası üzerinden hükümete yüklenen Yüksel, üretici haklarının savunulmadığını dile getirdi.

“HÜKÜMET İTHAL MUZU 45 LİRADAN SATTIRIYOR”

Gazipaşa ekonomisinin tarım üzerine kurulu olduğunu dile getiren Yüksel, “Şöyle bir durum dünyanın neresinde var bilmiyorum. Markete giriyorsunuz, hükümet ithal muzu 45 liradan sattırıyor. Ama benim üreticimin ürettiği muzu 7 liradan, 8 liradan bahçeden zor sattırıyor. Bu nasıl bir sistemdir, bunu anlayan var mıdır? AKP’li arkadaşlar bunu izah edebiliyorsa, bunun bir izahı varsa bize izah etsinler. Böyle garip bir süreç yaşıyoruz” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN DERTLERİNİ ANKARA’YA AKTARACAK BİR DOSYANIZ VAR MI?”

Cumhur İttifakı’nın üreticilerin dertlerini görmediğini söyleyen Yüksel, “Gazipaşa’da bizim üreticilerimizin dertlerini Ankara’ya aktaracak, Cumhur İttifakı bileşenlerinin götürüp verdiği bir dosya var mıdır? Bizim çiftçimizin ayaklar altına alınması, enflasyonu düzeltmek adına benim çiftçimi kim kullanıyor, kimler kullanıyor bunun bir izahı var mıdır? Markette şu an gidin bakın, ithal muz 45 lira, yerli muz 14-15 lira… Benim çiftçimden de 7-8 liraya açık alandan muz alınıyor” ifadelerini kullandı.

BENİM ÜRETİCİM GİDERLERİNİ KARŞILAYAMADI

Gazipaşalı sebze üreticilerinin de giderlerini karşılayamadığını dile getiren Yüksel, “Gazipaşa’da 2 tane örtü altı üretimde sezon gelişiyor. Bazıları tek ekim yapıyor ama şu an birinci sezon bitmek üzere. Ben üzülerek söylemek istiyorum ki, benim üreticim giderlerini karşılayamadı. Gübre giderlerini, işçilik giderlerini, amortisman giderlerini karşılamakta çok uzak kaldılar. Bugün salatalık tarlada 7-8 liradan satılırken, pazardan benim vatandaşım 20 liranın atlında hiçbir ürünü alabilecek ekonomik kabiliyetine sahip değil” dedi.  

“O BAKANI MAKAMINDA DARP EDERİM”

Millet İttifakı’nın seçimi kazanmasın ardından herkesin eşit haklarla ekonomiden pay alabileceğini dile getiren Yüksel, “Ama az kaldı. 7 ay kaldı, 7 ayın sonucunda Millet İttifakı hükümete geliyor. Hukuk ve adaletin tahsis edildiği ülkemiz; herkesin eşit haklarla ekonomiden pay alabileceği, gelir adaletsizliğinin ortadan kalkacağı bir sisteme yönelecektir. Eğer ki Millet İttifakı seçimi kazandıktan sonra, bizim seçtiğimiz hükümet, ithal muzu 40-45 lira markette sattırıp, benim ürettiğim muzu da 7-8 liradan bahçeden alırsa ben İYİ Parti’nin kurucu ilçe başkanı olarak, o tarım bakanının boğazına sarılırım. O bakanı makamında darp ederim. Bunu Gazipaşa’nın huzurunda ilan ediyorum. Böyle bir sistemi Ak Parti hazmedebiliyorsa kendilerine söyleyecek sözüm yok” şeklinde konuştu


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27