“HERKESE ÖRNEK OLSUN” DEDİRTECEK UYGULAMA

BİRECİK Kaymakamı Kadir Duman, fahiş kira artışlarıyla ilgili “Herkese örnek olsun” dedirtecek bir karara imza attı. Kira ücretlerine üst sınır getiren Duman, ilçede kira fiyatlarının üst sınırını 4 bin lira belirledi.

GÜNDEM 24.02.2023 17:12:00 0
“HERKESE ÖRNEK OLSUN”  DEDİRTECEK UYGULAMA

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde kiralara üst sınır getirildi. Ulusal basında da geniş yer bulun haber birçok haber portalında kendisine yer buldu. Özellikle depremden sonra artan kira fiyatlarının depremden önceki fiyatlarını aşmaması gerektiğini savunan Kaymakam Duman, ilçede kira fiyatlarının üst sınırını 4 bin lira belirledi. İlçede faaliyet gösteren emlakçılarla toplantı yapan Kaymakam Duman, yapılan toplantıda depremden sonra fahiş kira talep edenler hakkında adli ve idari işlemlerin başlatılacağını bildirdi. 

“İDARİ TEDBİRLERİN ALINACAĞINI HATIRLATMAK İSTERİM”

Kaymakam Duman, “Vatandaşlarımız, fahiş fiyatlarla ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayabilir. İlçemizde kira fiyatlarının mahalle mahalle belirlenmesi ve deprem öncesi fiyatların aşılmaması gerekiyor. Tüm emlakçıların deprem sonrası gerek komisyon gerek kira fiyatlarının aşağıya çekilmesinde aktif rol alması ve ortak karar vermesi gerekir. İlçemizde en çok talep gören yerlerde kira fiyatlarında üst sınırın 4000 lira olması hususunda ortak hareket etmeleri zaruridir. Aksi yönde faaliyet yapanlarla ilgili tüm idari tedbirlerin alınacağını hatırlatmak isterim. Tüm ev sahiplerini bu süreçte Evim Yuvam Olsun kampanyasına destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.