HEDEF SİNEKSİZ BİR YAZ

HEDEF SİNEKSİZ BİR YAZ

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Hizmet Birimi ekipleri, sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gazipaşa’da haşereye geçit vermemek ve ilçe halkına sivrisineksiz bir yaz yaşatmak için hummalı bir çalışma yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri, özellikle ihbar hattından gelen şikayetleri tek tek inceleyip müdahale ediyor. Sivrisineklerin larvalarını bırakabileceği noktalarda ilaçlama çalışması başlatan ekipler, rutin ilaçlama çalışmalarının yanı sıra belirli bölgelere ise sineklere karşı biyolojik mücadele veriyor. 


HER YER İLAÇLANIYOR


Gazipaşa’da, şehir merkezi ve kırsalda çalışmalarına yoğunluk veren Gazipaşa Hizmet Birimi Çevre Sağlığı ekipleri, su birikintileri, kanallar, lağım çukurları, bataklıklar ve çevrede bulunan araç lastiklerinin içlerini titizlikle ilaçlıyor. Sivrisineklerin larvalarını bırakabilecekleri tüm noktalarda ilaçlama yapan ekipler, haşerelere karşı duvarları ve ahşap yüzeyleri spreyleme yöntemi ile ilaçlıyor. 


ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLİYOR


Öte yandan, Gazipaşa halkının haşere ve sinek şikâyetleri için özel bir ekip çalışma yürütüyor. Şikâyetçi, önce Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Hizmet Birimi’nin 0 (242) 582 75 56 numarasını arayarak ihbarda bulunuyor. Gelen şikâyetler listelenip isim, telefon ve açık adresleri ekleniyor. Daha sonra ihbarı değerlendiren çevre mühendisi, bir teknik personel ve çavuştan oluşan mobilize ekibi şikâyetin yapıldığı bölgeye yönlendiriyor. Burada ihbarda bulunan vatandaşın şikâyeti yerinde dinlenip, çalışmalarına başlıyor.



Anahtar Kelimeler: HEDEF SİNEKSİZ