HEDEF: GÜÇLÜ EĞİTİM GÜÇLÜ TÜRKİYE

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan eğitim projeleri hakkında açıklama yaparak ilçe halkını bilgilendirdi.

EĞİTİM 9.08.2022 12:35:00 0
HEDEF: GÜÇLÜ EĞİTİM GÜÇLÜ TÜRKİYE

Gazipaşa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından MEB’in projeyle ilgili yaptığı çalışmaların anlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Millî Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen “Okul öncesi eğitimde seferberlik” kapsamında 1100 anaokulu, 10 bin ana sınıfı açıldı. 500 bin çocuk, okul öncesi eğitimle tanıştı. Milli Eğitim Bakanlığı yardımcı kaynakları artık öğrencilere ücretsiz olarak ulaştırıyor. 36 milyon yardımcı kaynak dağıtıldı. Bu yıl ilk kez yardımcı kaynaklar, sene başında ders kitaplarıyla verilecek.

DEVLET, ÇIRAK VE KALFALARA MAAŞ VERMEYE BAŞLADI

“Eğitimde ortak akıl” vizyonuyla yedi yıl aradan sonra 20. Milli Eğitim Şûrası, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleşti.  Mesleki eğitimde tarihi başarılara imza atılıyor. Meslekî eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısı 159 binden, 580 bine ulaştı. Sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılayan bir mekanizma kuruldu. Devlet, çırak ve kalfalara maaş vermeye başladı.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU HAYATA GEÇTİ

Cumhurbaşkanımızın müjdesini paylaştığı ve 60 yıllık hasreti sona erdiren Öğretmenlik Meslek Kanunu, hayata geçti. Öğretmenlik artık bir kariyer mesleği oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki 998 halk eğitimi merkezi ve 27 olgunlaşma enstitüsü, her ay 1 milyon vatandaşa kurs imkânı sunuyor. Vatandaşlar, 81 ilde 73 alandaki farklı kursa katılabiliyor.  Tüm okullar kütüphanesine kavuştu. Emine Erdoğan Hanımefendi himayesindeki projeyle 16 bin 361 yeni kütüphane yapıldı. Okullardaki 28 milyon kitap sayısı, 75 milyona yükseldi.

ÇEVRE DOSTU BİN OKUL

Çocuklarımızın çevreye ve duyarlıklarını geliştirmek ve bilinçlendirmek için “Çevre Dostu 1.000 Okul" projesi hayata geçti.  Öğrenciler okullarda yaparak, yaşayarak çevre bilinci geliştiriyor. Köy yaşam merkezleriyle, kullanılmayan köy okulları açıldı. Anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane ve diğer farklı alanlarda atölye olarak hizmet vermeye başladı.  Millî Eğitim Bakanlığı ilk kez birçok farklı alanda yaz okulu açtı. 1 milyon öğrenci yaz okullarında eğitim görüyor.”

“GAZİPAŞA’DA EĞİTİM ÇITASINI GÜNDEN GÜNE YÜKSELTİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, MEB’in hayata geçirdiği projelerin Gazipaşa’da da devam ettiğine değinerek, Gazipaşa’da eğitim çıtasının günden güne yükseltilmek için çalışma yapıldığına vurgu yapıldı.