HEDEF: DAHA GÜZEL GAZİPAŞA

.

GÜNDEM 26.02.2024 09:11:00 0
HEDEF: DAHA GÜZEL GAZİPAŞA

Gazipaşa’da yürütülen projelerin hızlandırılması ve yapımına başlanılması için gerekli girişimlerde bulunulacağının sözünü veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Gazipaşa’nın sorunlarını biliyoruz ve ona göre projeler çizeceğiz” dedi. 


KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gazipaşa’yı ziyaret etti. Cumartesi günü sabah saatlerinde ilçeye gelen Bakan Ersoy’a, AK Parti MKYK üyesi ve önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel eşlik etti. Ersoy ve Türel, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, AK Parti İlçe Başkanı Ramis Yiğit, MHP İlçe Başkanı İbrahim Tan, Cumhur İttifakı Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı MHP’li Mustafa Aksoy ve Cumhur ittifakı temsilcileri tarafından Gazipaşa Havalimanı’nda karşılandı. Bakan Ersoy, beraberindeki heyetle birlikte Gazipaşa Havalimanı’nda incelemelerde bulunarak, havalimanı hakkında bilgi aldı. 
 

KRAL KOY’U PROJESİ HIZLANACAK
Bakan Ersoy ve yanındaki heyetin bir sonraki durağı, Güneyköy Mahallesi oldu. Güneyköy Mahallesi’nde bulunan Antiocheia Ad Gragum antik kentinde 2005 yılından bu yana sürdürülen kazı çalışmalarının yapıldığı alanı yerinde inceleyen Ersoy, kazı çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ersoy, beraberindeki heyetle birlikte Delikdeniz olarak bilinen Kral Koyu’nu da gezdi. İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Kral Koy’u projesi hakkında Bakan Ersoy’a bilgi aktardı. Ersoy, projelerin hızlandırılması ve yapımına başlanılması için gerekli girişimlerde bulunulacağı sözünü verdi. Son olarak Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gazipaşa’yla ilgili istişarelerde bulundu.


“GAZİPAŞA’YA DEĞER KATACAK PROJELERE İMZA ATTIK”
Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan AK Parti MKYK üyesi ve önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Gazipaşa’da olmak benim için büyük bir keyif ve mutluluk. Gazipaşa’mız için 2014-2019 yılları arasında çok önemli altyapı eksikliklerinin giderilmesi için gayret ortaya koyduk. Özellikle altyapı, kanalizasyon, yol, su gibi birçok altyapı eksiğini tamamlamaya ve önemli projelere imza atmaya çalıştık. Bunların ötesinde; kültür merkezi, sahil yolu projesi gibi bazı önemli ve Gazipaşa’ya değer katacak projelere de imza atma gayreti gösterdik. Bir tarafta altyapı eksikliklerinin giderilmesi, bir tarafta Gazipaşa’nın marka değerine katkı sağlayacak projelerin ortaya konulması ve neticelerinin görülmesi sayesinde ne zaman Gazipaşa’ya gelsem hayırlarla yad edilmenin gururunu yaşıyorum” dedi. 
 

“KAZANAN GAZİPAŞA OLACAK”
“Gazipaşa’ya ilk geldiğimde 2004 yılında yine aynı heyecanla karşılandım ve yolumuza hizmet ile devam etmeye çalıştık” diyerek konuşmasına devam eden Türel, “Gazipaşa, hizmet sağanağının arifesindedir ve bunu yapacak gücün Cumhur İttifakı’nda olduğunu biliyoruz. Gazipaşa’da son 5 yılda yapılanlar ve bizim dönemimizde yapılanlara bakınca fark ortaya çıkacaktır. O yüzden hizmet bizim işimiz diyoruz. Yerel yönetim başarısı üzerine yükselmiş bir siyasi partiyiz. Gazipaşa’da geçmişte olan temel altyapı eksikliklerini artık gidermiş/ gidermeye yakın olmanın getirmiş olduğu bir süreçteyiz. Gazipaşa’nın m arka değerini, hayat konforunu yükseltecek önemli projelere ihtiyacı var ve o projeleri gerçekleştirecek kadronun başında Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy geliyor. Ayağının tozuyla Gazipaşa’ya yeni bir ivme kazandıracak ve Gazipaşa’yı tarımla birlikte turizm gelişimine, butik turizm gelişimine zemin sağlayacak güçlü bir vizyonu olan Sayın Bakanımızın varlığı en büyük şansımızdır. Bakanımızın tecrübeleri yerel yönetim tecrübesi ile birleştiğinde Gazipaşa için müthiş bir fırsat olacaktır ve fırsatlar değerlendirildiğinde kazanan Gazipaşa olacak” diye konuştu.  


BAKAN ERSOY: MİLLETİMİZ BİZDEN NE İSTİYORSA GEREĞİNİ YAPIYORUZ
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, toplumun talep ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. Konuşmasında STK’ların önemine de vurgu yapan Ersoy, “Demokrasilerde seçimle belirlenen yönetim süreçlerinde siyasi partilerin yanı sıra çeşitli STK’ların da büyük önemi var. STK’lar doğası gereği farklı düşünceler, gruplar üzerinden faaliyet gösteren oluşumlar, bu çeşitlilikler bizim politikalarımızı geliştirirken değişik yaklaşımları fark etme imkânı da tanıyor. Çiftçimizi, işçimizi, esnafımızı, insanımızı, toplumun her kesimini dinleme fırsatı buluyoruz ve milletimiz bizden ne istiyorsa gereğini yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 


“GAZİPAŞA’YA GÖRE PROJELER ÇİZECEĞİZ”
Halka hizmet ederken, ayrım yapmadıklarını ifade eden Ersoy, “Halkımızdan aldığımız yetkiyi, yine vatandaşlarımızın her biri için ayrımsız kullanıyoruz. Seçimler öncesinde projelerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Bütün çalışmalarımız, daha güzel bir Gazipaşa için. Cumhur İttifakı Gazipaşa Belediye Başkan Adayımız Mustafa Aksoy ve hepimiz Gazipaşa’nın sorunlarını biliyoruz ve ona göre projeler çizeceğiz. Kral Koyu’nun olduğu yeri ziyaret ettim ve 12 aylık kazı projesini başlattık. Alandaki değişimi kısa sürede fark edeceğiz. Selinus’ta çevre düzenleme projesini de hazırladık. Özellikle kazı noktalarında ve havalimanındaki projede sık sık aranızda olacağım” şeklinde konuştu. 
Manavgat’taki programlarına gitmek üzere ilçemizden ayrılan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Gazipaşa’da yürütülen projelerin hızlandırılması ve yapımına başlanılması için gerekli girişimlerde bulunulacağının sözünü verdi. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: HEDEF: GÜZEL GAZİPAŞA