HEDEF: ÇOCUK VE GENÇLERİN KORUNMASI

.

ASAYİŞ 16.04.2024 11:00:00 0
HEDEF: ÇOCUK VE GENÇLERİN KORUNMASI

GAZİPAŞA ve Antalya’nın diğer ilçelerinde polis ekipleri tarafından eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla, “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri İle Servis Araçları Denetim Uygulaması” gerçekleştirildi.


Antalya İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla, okul çevrelerinde denetimlerini sürdürüyor. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı, asayiş, TEM, güvenlik, çocuk şube, trafik ekipleri ile diğer ilgili birimler, okul ve okul çevrelerinde yürüttükleri çalışmalarını titizlikle devam ediyor. Okul döneminin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla okul çevresinde faaliyet gösteren kafe, internet kafe, büfeler ve iş yerlerini de denetleyen ekipler, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ayrıca öğrencilerin güvenli şekilde taşınmasını amaçlayan ekipler, okul servis araçlarını da denetleyip, sürücülere gerekli uyarıları yapıyor. Gün içinde öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerinde okul çevrelerinde bulunan ekipler, hem ailelere hem de öğrencilere güven veriyor.


EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
Öte yandan, il genelinde okullarda öğrencilere yönelik verilen seminerlerde; çocuk hakları, okullarda şiddet, çocuk istismarı ve istismarın önlenmesi, güvenli ve bilinçli internet kullanımı, internet ortamında çocukların korunması ve sosyal medya kullanımı, 112 Acil Çağrı Merkezinin kullanımı, kişisel güvenlik ve suçtan korunma, toplum destekli polislik anlayışı ve projeleri konularında eğitimler veriliyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: HEDEF: ÇOCUK GENÇLERİN KORUNMASI