HAYVANCILIK DESTEKLERİ AÇIKLANDI

TARIM ve Orman Bakanlığı, 2023 yılı hayvancılık destekleme miktarlarını açıkladı. Bölgemizde yaygın olarak yapılan anaç koyun keçilere 100 TL destek verileceği belirtildi.

GÜNDEM 18.09.2023 17:48:00 0
HAYVANCILIK DESTEKLERİ AÇIKLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması, hayvancılık politikalarının yürütülmesinde etkinliğin arttırılması, yerli hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi, kayıtların güncel tutulması, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve sağlıklı hayvansal üretim için yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla verilen hayvancılık destekleme miktarlarının belli olmasıyla birlikte miktarların yazdığı liste yayınlandı. 

 

İSTE DESTEK MİKTARLARI

Buna göre, 2023 yılı için verilecek olan miktarlar; buzağı desteği 750 TL, üreme parametresi uygunluğuna ilave 300 TL ve suni tohumlamaya ilave 450 TL destek verilecek. Besilik Erkek Sığır Desteği (Kesim Desteklemesi) 500 TL olarak açıklandı. Anaç koyun ve keçi desteklemesi 100 TL olarak belirlendi. Sürü Yenileme Desteği, 200 TL olarak açıklanırken, çoban istihdam desteğinin 30 bin 000 TL olduğu belirtildi. Düve alım desteklemesi, bakanlıkça belirlenecek fiyatın yüzde 30’u ile hastalıktan arı işletmeler ile düve merkezlerden yüzde 50’si destekleme kapsamına alındı. 

 

ARICILIK DESTEĞİ İKİYE AYRILDI

Arıcılara verilen destek ikiye ayrıldı. Birlik üyesi olan arıcılara 60 TL, birlik üyeliği bulunmayan arıcılara ise 40 TL destek verileceği açıklandı. Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Gazipaşa Temsilcisi Fatih Oktan, Birlik üyesi arıcılara verilecek desteğin, üyeliği bulunmayan arıcılara verilen destekten fazla olduğunu belirtti. Birliğe üye olmayan arıcılara seslenen Oktan, “Devlet tarafından verilen destekler arıcılarımız için gerçekten önemli. Bu kapsamda birliğe üye olan arıcılarımız 60 TL destek alırken, birlik üyesi olmayan arıcılarımız ise 40 TL alacak. Hem bu destekten, hem de birliğimizin arıcılarımıza vermiş olduğu diğer desteklerden yararlanabilmeleri için birlik üyeliği olmayan arıcılarımız birliğe üye olmaya davet ediyorum” dedi. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: HAYVANCILIK DESTEKLERİ AÇIKLANDI