HAVALİMANI YOLU TEHLİKE SAÇIYOR

.

GÜNDEM 9.11.2023 13:16:00 0
HAVALİMANI YOLU TEHLİKE SAÇIYOR

GAZİPAŞA Havalimanı yolunda kaldırım ve araçlara yönelik hız limiti olmaması, yayalar için büyük tehlike oluşturuyor. Yolu kullanan araç sürücülerinin hız konusunda duyarlı davranmadığını dile getiren mahalle sakinleri, yetkilileri göreve çağırdı. 

 

Ülkemizin uluslararası havalimanından biri olan ve günlük binlerce kişiye hizmet veren Gazipaşa Havalimanı’nın yolu, tartışma konusu olmaya devam ediyor. Önemi gereğince prestij yolu olması gereken havalimanını yolu, bu kez de hız limiti ve kaldırım olmaması nedeniyle gündeme geldi. Yolu kullanan araç sürücülerinin hız konusunda duyarlı davranmadığını dile getiren mahalle sakinleri, yolda yürüyebilecekleri bir kaldırım dahi olmadığını belirterek, hem hız konusunda hem de kaldırım konusunda yetkililerin yapacağı çalışmayı bekliyor. 

 

“ÇÖP ATMAYA BİLE ÇIKAMIYORUZ”

Havalimanı yoluyla ilgili konuşan mahalle sakini; “Gazipaşa Havalimanı yolunda yıllardır giderilemeyen sıkıntılar var. Mesela hız limiti yok ve bu konuda bir kural getirilmedi. Yolun kenarında durmayı geçtik çöp atmaya bile çıkamıyoruz dışarıya. Araçlar çok hızlı geliyorlar ve yolun karşısındaki çöp kutusuna giderken bile tehlikeyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu bölgeye bir çalışma yapılmasını istiyoruz ve çözüm getirilmesini istiyoruz. Yolun kenarından geçen herhangi birisinin ayağı sendelese bile her an ölümle burun buruna gelebilir çünkü araçlar çok hızlı gelip geçiyor.”

 

“ARTIK KALICI BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

“Belediyeden ricada bulunarak bir hız kesici koydurtmuştuk ama onu da taksiciler kazmayla söktüler daha hızlı gidebilmek için. Araçlar sürekli hayvanlara çarpıyor. İki hafta önce köpeğimiz çarpıldı ve daha yeni bir köpeğimiz daha çarpıldı ve çarpanlar da hiç arkalarına bile bakmadan kaçıyor. Biz çarpılan hayvanlarımızı yoldan topluyoruz. Konu sadece hayvanların çarpılması da değil. İnsanların başına gelmesi de muhtemel. Çünkü kaldırım yok, hız limiti yok. Hız limiti olsa zaten bunlar başımıza gelmez. Araç kullanırken mahalle arasında karşınıza hayvanlar ve insanların çıkacağını bilirseniz bu tür kazalar olmaz ancak bu yolda kimse dikkat etmiyor çünkü burada belirlenmiş bir kural sistemi yok. Biz artık kalıcı bir çözüm bekliyoruz. Yürüyemiyoruz, çöp atmaya çıkıyoruz ama canımızı tehlikeye atarak çıkıyoruz. Herkes havalimanına yetişmek için son hızla gidiyor. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapılmasını ve kalıcı çözüm getirilmesini bekliyoruz” diyerek yetkililere seslendi. >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27