“HAVALİMANI YETERSİZ”

ALTSO Başkanı ve Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, kendi Facebook adresi üzerinde gerçekleştirilen canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin, Gazipaşa Havalimanı’nın yetersiz olduğuna değindi.

GÜNDEM 10.09.2022 16:03:00 0
“HAVALİMANI YETERSİZ”

Alanya’da pek çok hizmete imza atan ve geçtiğimiz günlerde Alanya Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya platformu Facebook’ta kendi şahsi hesabından gerçekleştirilen canlı yayında Başkan Şahin, gazetecilerin sorularını samimiyetle yanıtladı. Yayında, Gazipaşa Havalimanı’yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Şahin, havalimanının yetersiz olduğuna dikkat çekti.

“ELİMDE YETKİ OLSA İKİNCİ PİSTİ YAPARIM”

Alanya’nın turizmle ülke ekonomisine ciddi şekilde katkı sağladığını dile getiren Şahin, “Ülkeye gelen turistlerin 6’da 1’i Alanya’ya geliyor. Alanya’nın turizmle ülke ekonomisine katkısı 5 milyar dolar. Ülke ekonomisine 5 milyar dolar katkı sağlayan bir şehrin havalimanı böyle mi olmalı? Elimde yetki olsa, hem havalimanının girişini hem otoparkını hem ikinci pistini yapıp büyütmek isterim. Yolcu sayısı Gazipaşa Havalimanı’nın altına kalan birçok havalimanı buradan daha gelişmiş durumda. Gazipaşa Havalimanı’nın yeterli seviyeye gelmesi gerekiyor” dedi.

“GAZİPAŞA HAVALİMANI EN KISA SÜREDE BÜYÜTÜLMESİ GEREKİYOR”

 Profili yüksek turisti ülkeye çekebilmek için ulaşımın gelişmiş olması gerektiğine değinen Şahin, “Stockholm, Kopenhag, Helsinki ve Oslo gibi İskandinav şehirleri ve diğer ülkelerden turist çekebilmemiz için ulaşım şart. Turizm konusunda bizim rakibimiz İspanya var. Ben İspanya’ya gittim. Orada turistlere bizim verdiğimiz kadar hizmet verilmiyor. Orada ulaşım çok gelişmiş. Turistler ulaşım kolay diye bu ülkeleri tercih ediyor. Az önce dediğim gibi. Gazipaşa Havalimanı en kısa sürede büyütülmesi gerekiyor. Gazipaşa’ya, Alanya’ya, Manavgat’a yurt dışından ulaşımın daha kolay ve kaliteli şekilde sağlanması gerekiyor. Havalimanı büyütülürse, ülke ekonomimize daha çok katkı sağlarız” diyerek, havalimanının büyütülmesi konusunda yetkililere seslendi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27