Tarih: 27.12.2023 07:56

HASTANEDE YÖNETİM KRİZİ

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik’in AK Parti’den aday adayı olup başhekimlik görevinden istifa etmesinin ardından hastanede yönetim krizi ortaya çıktı. Sağlık hizmeti noktasında sıkıntıların yaşandığı Gazipaşa Devlet Hastanesi, rapor veremez, ameliyat yapamaz durumuna geldi.  


GAZİPAŞA Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, geçtiğimiz ay AK Parti Gazipaşa Belediye başkanı aday adaylığı için hem başhekimlik, hem de doktorluk Görevinden istifa etti. Çelik’in istifasının ardından Çelik’in görevi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Seyfi Cem Özüak’a vekaleten devredildi. Geçtiğimiz haftalarda Özüak’ın başhekim yardımcılığı sözleşmesinin sona ermesi üzerine hastanede yönetim krizi çıktı. Başhekimlik makamının boş kalması dolayısıyla Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde görevli personellere imza yetkisi verilmedi. 


SAĞLIK HİZMETİ DURMA NOKTASINA GELDİ
Resmi evraklara imza atma yetkisinin Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi’ne verilmesi, hastanede iş ve işlemlerin yavaşlamasına neden oldu. Yaşanan gelişmelerin ardından sağlık hizmeti noktasında sıkıntıların yaşandığı Gazipaşa Devlet Hastanesi, rapor veremez, ameliyat yapamaz durumuna geldi. Acil Servis’te dahi iş ve işlemlerin yavaşladığı öğrenilirken, vatandaşların önemli bir durumda Alanya’ya gönderildiği ifade edildi. Tüm bunlar yaşanırken Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün sorunlarla ilgili çözüm üretmemesi, “Adil Çelik’in dönmesi mi bekleniyor” iddialarını güçlendirdi. 
 

ÇELİK NE ZAMAN DÖNECEK?
Cumhur İttifakı’nın Gazipaşa’da MHP’den aday çıkarma kararı almasının ardından AK Parti Gazipaşa Belediye başkanı aday adaylığı için hem başhekimlik görevinden istifa eden Çelik’in görevine ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar, hastanede çıkan yönetim krizinin büyümemesi gerektiğini savunurken, göreve dönmesi beklenen Çelik’le ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Bulunduğu ortamlarda MHP’li ve ülkücü olduğunu her fırsatta dile getiren AK Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Dr. Adil Çelik’in, “AK Parti olmazsa MHP olur” diyerek, belediye başkanlığı adaylığı için MHP’de nabız yokladığı gelen bilgiler arasında. Bu iddialar, Çelik’in siyasi olarak sahada kalacağını ve görevine yakın zamanda dönmeyeceğini gösteriyor. >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —