HASTANEDE EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ

Gazipaşa Devlet Hastanesinde, ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

SAĞLIK 6.10.2022 13:48:00 0
HASTANEDE EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ

Yapılan etkinlikler çerçevesinde Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, Başhekim yardımcısı Opr. Dr. Seyfi Cem Özüak, İdari Mali Hizmetler Müdürü Kemal Burun, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sami Kaş, İdari Hizmetler Müdür Yardımcısı Ferat Bişkin tarafından hastane girişine bilgilendirme standı kuruldu. Anne sütü ile beslenme, çocuğun sağlığı ve gelişimi hakkında vatandaşlara bilgi veren hastane personeli, doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmenin önemine değindi. Ayrıca hastanede yapılan etkinlikler kapsamında, yeni doğum yapan ve doğum servisinde yatan annelere çiçek takdim edilerek loğusa şerbeti ikram edildi.

Yapılan etkinlikle ilgili hastaneden yapılan açıklamada, Ülkemizde Emzirme Haftası 1-7 Ekim’de kutlanmaktadır. Çocuk sağlığına katkısı büyük olan anne sütü ile beslenmenin önemi vurgulanmaktadır. Anne sütü ile beslenme, çocuğun sağlığı ve gelişimi için temeldir. Çocuk sağlığı ile ilgili kuruluşlar, ülkelerin sağlık bakanlıkları, bebeklerin doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmeleri, 6.aydan sonra uygun tamamlayıcı besinler başlanarak emzirmenin en az 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi önerilmektedir. Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, Başhekim yardımcısı Opr. Dr. Seyfi Cem Özüak, İdari Mali Hizmetler Müdürü Kemal Burun, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sami Kaş, İdari Hizmetler Müdür Yardımcısı Ferat Bişkin tarafından hastane girişine bilgilendirme standı kuruldu. Hastane çalışanlarıyla beraber doğum servisinde doğum yapan anneler bilgilendirildi, çiçek takdim edildi ve lohusa şerbeti dağıtıldı” ifadelerine yer verildi.