HASTANE 'ORGAN BAĞIŞINA' DİKKAT ÇEKTİ

Gazipaşa Devlet Hastanesinde, 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan "Organ ve Doku Bağışı Haftası" kapsamında farkındalık çalışması yapıldı. Bağış yapmak isteyen vatandaşların ise kayıtları alındı.

GÜNDEM 7.11.2022 12:49:00 0
HASTANE

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi, organ ve doku bağışına dikkat çekmek amacıyla hastane içerisine organ bağışı standı kurdu. "Organ ve Doku Bağışı Haftası" kapsamında yapılan farkındalık çalışmasında hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları bilgilendirildi. Bağış yapmak isteyen vatandaşların kayıtlarının alındığı bağışı standında, vatandaşlara broşür dağıtıldı. Yapılan çalışmayla ilgili Gazipaşa Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada; “Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında "Organ ve Doku Bağışı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir.

“BAĞIŞ YAPMAK İSTEYENLERİN KAYITLARI ALINDI”

"Organ nakli", vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir. Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi de organ bağışıdır. 04.11.2022 tarihinde Gazipaşa Devlet hastanesi olarak Organ Bağışı haftasında farkındalığı arttırmak için hastanemize gelen hasta, hasta yakını ve hastane çalışanlarını bilgilendirmek, bağış yapmak isteyenlerin kayıtlarını oluşturmak için organ bağışı standı kurulmuştur” ifadeleri kullanıldı.