“HALKIN KAZANCINA ORTAK OLDULAR”

.

GÜNDEM 29.06.2024 09:53:00 0
“HALKIN KAZANCINA ORTAK OLDULAR”

EPDK’nin açıklamasına göre elektrik fiyatlarına gelen yüzde 38’lik zam hakkında konuşan CHP İlçe Başkanı Oğuz, “Emekliye, asgari ücretliye ve memura istediği zamlı maaşı veremeyen hükümet, elektriğe yüzde 38 zam yaparak, halkın kazancına ortak oldu. Zam, vergi ve rant düzenine son verecek olan parti, Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi. 


ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarına yüzde 38 zam geldiğini açıkladı. EPDK’den yapılan açıklamada, “Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldı” denildi. Zamlı tarifenin 1 Temmuz itibariyle uygulanacağı belirtilirken, elektriğe gelen yeni zamlar ise toplumun genelinden tepki gördü. 
 

OĞUZ’DAN ZAM ELEŞTİRİSİ 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ecz. Fahri Oğuz, elektriğe gelen yüzde 38’lik zammı sert bir dille eleştirdi. “Halka vermekten çekinen, alma noktasında halkın iliğini kurutan AKP hükümeti yine yaptı yapacağını” diyerek açıklamasına başlayan Oğuz, “Emekliye, asgari ücretliye ve memura istediği zamlı maaşı veremeyen hükümet, elektriğe yüzde 38 zam yaparak, halkın kazancına ortak oldu. Sonuç olarak evdeki vatandaşın, iş yerindeki esnafın, tarladaki çiftçinin omuzlarına ekstra ekonomik yükler eklendi” değerlendirmesinde bulundu.  
 

“AKP EŞİTTİR ZAM VE VERGİ”
20 yılı aşkın süredir ülkeyi yöneten AK Parti hükümetinin ülkemizi ekonomik olarak çıkmaza sürüklediği dile getiren CHP İlçe Başkanı Oğuz, “Son 10 yılda yaşadığımız sıkıntıları hiçbir dönemde yaşamadık. Ekonomide, dış politikada, eğitimde, sağlıkta yapılan yanlışlar ülkeyi çıkmaza sürükledi. Üretimden uzaklaştık, paramız değer kaybederek pula döndü. Ülkeyi bu hale getiren AKP eşittir zam ve vergi demektir. Çünkü bu zihniyet; ekonomiyi düzlüğe çıkmak için yine halkın parasına ortak olmuş, halkın sırtına yeni vergiler eklemiş, zamlarla halkı bezdirmiştir” dedi. 
 

“ZAM, VERGİ VE RANT DÜZENİNE SON VERECEĞİZ”
Halka yüklenen vergiler ve fahiş zamların CHP Hükümetiyle sona ereceğini söyleyen CHP’li Oğuz, “Halktan uzaklaşmış, halkın sorunlarını görmeyen AKP hükümetinden halkın yararına olacak uygulamalar beklemek, öküz altında buza aramaya benzedi. Rantçı değil halkçı, torpilli değil liyakatli, herkesin eşit ve hür yaşadığı, hak edenin hakkını aldığı bir düzen kurmayı hedefleyen Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin kurtuluşu ve yeniden yükselişinin adıdır. Zam, vergi ve rant düzenine son verecek olan parti yine Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyerek zam tepkisini dile getirdi. 
 

“HALK ELEKTRİK HİZMETİNİ TAM ANLAMIYLA ALAMIYOR”
Halkın elektrik hizmeti alma noktasında sıkıntı yaşadığını dile getiren CHP’li Oğuz, Gazipaşa’yla ilgili örnekler vererek açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Elektrik zammının açıklandığı saatlerde Gazipaşa genelinde saatlerce elektrik kesintisi yaşandı. Sıcak ve nemli havada klimalarını açamayan vatandaşlarımız ve esnafımız sıcak havaya maruz bırakıldı. Cuma namazı saatinde kesilen elektrikler, jeneratörü olmayan camilerde vatandaşlarımızı olumsuz etkiledi. Yine şehrimizin birçok noktasında yaşanan arızalar nedeniyle halk elektrik hizmetini tam anlamıyla alamadı, alamıyor. Kesintiler ve düşük voltaj nedeniyle birçok vatandaşın evinde eşyaların zarar gördüğü yönde şikayetler alıyoruz. Yatırım ve hizmet noktasında noksanları olan bir şirketin halka bu kadar yüklenmemesi gerekiyor.” >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27