“HALKIMIZIN EMRİNDE OLACAĞIM”

AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Av. Ümmü Oğuz, saha çalışmalarına devam ederken, “Bütün enerjimi Gazipaşa, Antalya ve ülkemiz için harcayacağım, halkımızın emrinde olacağım” dedi.

SİYASET 6.04.2023 16:58:00 0
“HALKIMIZIN EMRİNDE OLACAĞIM”

TÜRKİYE, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne odaklandı. Seçim takvimi işlemeye devam ederken, AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz, Gazipaşa ve bölgemizde saha çalışmalarına devam ediyor. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde seçim çalışmalarına yoğunluk veren ve ilçe halkı ve partililerce yoğun ilgi gören Oğuz, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek istiyor. Kendisinin vekil seçilmesi durumunda yapacağı işler hakkında da açıklamalarda bulunan Oğuz, “Bütün enerjimi Gazipaşa, Antalya ve ülkemiz için harcayacağım” dedi.

“ÜRETİCİLERİN EMRİNDE OLACAĞIM”

Gazipaşa’nın bir tarım kenti olduğuna dikkat çeken Oğuz, ziyaret ettiği noktalarda Gazipaşa tarımı ve kadın haklarıyla ilgili yapacağı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. “Gazipaşa’nın verimli toprakları, her türlü sebze meyve ile tropikal onlarca ürünün yetiştiği ender yerleşim yerlerinin başında geliyor” diyen Oğuz, “İlçemiz, üzerinde bulunduğu coğrafi konum nedeniyle 12 ay üretim yapılmasına olanak sağlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığımız, çiftçilerimiz yaşanan sorunlara karşı ve yeni kurulacak üretim tesislerine hibe desteği veriyor. Desteklerin daha fazla yaygınlaşması, üreticilerin bu imkanlardan yararlanması ve desteklerin kapsam olarak genişletilmesi için Gazipaşalı üreticilerimizin emrinde olacağıma, Gazipaşa ile Ankara arasında köprü görevi yapacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

“KADIN ÇİFTÇİLERİN KOOPERATİFİ OLACAK”

İlçemiz tarımının gelişiminde kadın çiftçilerin büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Oğuz, “Kadın çiftçilerimizin haklarını korumak ve alın terlerinin karşılığını fazlasıyla almaları için de projelerim var. Öncelikle ilçemizde üretim yapan kadın çiftçileri bir kooperatif çatısı altında toplamak istiyorum. Kurulacak kooperatife devlet desteği verilmesi için elimden geleni yapacağım. Yine kooperatif üyeleri tarafından üretilecek ürünlerin pazarlanması konusunda gerekli birimlerle birebir ilgilenip, tarımın gelişiminde büyük emeği olan kadın çiftçilerimizi asla yalnız bırakmayacağım. Bunun yanında; kadın çiftçilerimizin sendika kurmaları için gerekli çalışmaları bizzat takip edeceğim. Yine Gazipaşa’da üretilen ürünlerin, üretimden pazarlanma aşamasına bütün evrelerini takip edip, çiftçinin alın terini en iyi şekilde koruyacağım” ifadelerini kullandı. 

“HER ZAMAN KADINLARIN YANINDAYIZ”

Açıklamasında şiddet gören kadınlarla ilgili yapacağı çalışmalara da değinen Oğuz, kadına şiddet olaylarının, sadece ülkemizin değil dünyanın kanayan yarası olduğunu belirterek, “Bizler, kız çocuklarını diri diri toprağa gömen bir zihniyeti tarih sayfalarından silen, cahiliye dönemine son vererek; kızlarımızı toplumda birey olarak kabul eden Hz. Muhammed ve Cumhuriyet’ten sonra kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı vererek, bizim burada konuşmamıza olanak tanıyan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le her zaman gurur duyduk. Hem dinimizin emrettiği gibi kadın ve erkeklerimizi eşit tuttuk hem de yasalarımızla hakları güvence altına alınan kadınlarımıza hak ettiği değeri her zaman verdik. Ancak dünyada kanayan yara haline gelen kadına şiddet olayları ülkemizde de artış gösterdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız şiddet olaylarının önüne geçmek ve şiddet mağduru kadınları korumak için birçok proje hayata geçirdi. Ankara’da Gazipaşa’yı temsil etme hakkını kazanırsam, kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğim. Kadın haklarını korumak ve kadınlarımıza sahip çıkmaya sonuna kadar devam edeceğim. Şiddet gören kadınlarımızın haklarını korumak ve onlara hukuki destek sağlanması için dernek ve kuruluşların kurulmasına öncülük edeceğime söz veriyorum” dedi. 

“GAZİPAŞA İÇİN HİZMETLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Gazipaşa’nın hak ettiği tüm hizmetleri alması için elinden gelen gayreti göstereceğini dile getiren AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz, “AK Parti döneminde Gazipaşa’ya birçok hizmet kazandırıldı. Yine devam eden projeler var. Önümüzdeki süreçte Gazipaşa Havalimanının büyütülmesi için bir çalışma yapılacak. Yine Devlet Su İşleri tarafından yürütülen Gazipaşa Ovası Sulama Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Antalya ve Mersin arsında yapımı devam eden Akdeniz Sahil Yolu Projesi var. Ayrıca, Manavgat, Alanya, Gazipaşa ve Anamur Doğalgaz Projesi’nin de çalışmaları sürüyor. Bu ve bunun gibi projelerin hızlandırılması, Gazipaşa’ya kazandırılması ve ilçemizin daha iyi hizmetleri alması için çalışmaların takipçisi olacağım” şeklinde konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: “HALKIMIZIN EMRİNDE OLACAĞIM”