“HALKIMIZ KURU SOĞANA MUHTAÇ KALDI”

.

7.07.2023 12:37:00 0
“HALKIMIZ KURU SOĞANA MUHTAÇ KALDI”

Asgari ücret, emekli ve memur maaş zamlarının beklentilerin altında kaldığına vurgu yapan İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Özgörü, “Bu ülkeye yıllarca emek veren emeklilerimiz ve hali hazırda ülkemiz için mesai yapan memurlarımızın maaşları yoksulluk sınırının altında kaldı. AKP yönetimi, yurdumuz insanını kuru soğana muhtaç etti” dedi. 

AK Parti Grup Başkanı Abdulllah Güler, memur maaşlarına yapılacak zam oranını açıkladı. En düşük memur maaşını 22 bin liraya yükseltecek kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Teklifle, memur maaş artışında 6 aylık enflasyon farkı dahil yapılması öngörülen artışa ilave olarak seyyanen net 8 bin 77 liralık artış yapılacak. Ancak açıklanan rakamlar yine beklentilerin altında kaldı. Memur maaşlarına yapılan zamların yetersiz kaldığına dikkat çeken İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Av. Nazmiye Gül Özgörü, memurların da emekliler ve asgari ücretliler gibi yoksulluk sınırının altında çalışmaya mahkum edildiğine vurgu yaptı. 

 

“ZAMLAR BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI”

Türkiye’nin ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiğini sözlerine ekleyen Özgörü, memurundan emeklisine, asgari ücretlisinden tüm vatandaşlara kadar her bireyin ekonomik krizden ciddi anlamda etkilendiğine değindi. Son açıklanan memur maaş zammını eleştiren Başkan Özgörü, “Asgari ücret zammı gibi, memur maaş zamları da beklentinin altında kaldı. Emekli maaş zamları ise tam bir facia. Bu ülkeye yıllarca emek veren emeklilerimiz ve hali hazırda ülkemiz için mesai yapan memurlarımızın maaşları yoksulluk sınırının altında kaldı. 20 yıldır ülkeyi yöneten ve yaptığı yanlışlarla güzel Türkiye’mizi uçurumun eşiğine getiren AKP yönetimi, yurdumuz insanını kuru soğana muhtaç etti” dedi.

 

“MEMURLAR KİRALARDAN KAÇIYOR”

Büyükşehirler ve turizm kentlerinde yaşanan fahiş kira artışlarının tüm vatandaşlar gibi memurları da olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Özgörü, “Geçmiş yıllarda memurların en çok tercih ettiği Antalya, Alanya, Manavgat ve Gazipaşa gibi ilçeler artık memurlar için hayal oldu. Hayat pahalılığı ve kiralar asgari ücretliyi, emekliyi ve memuru vurdu. Aldığı maaşın yarıdan fazlasını ev kirasına veren memurlar Alanya, Manavgat ve Gazipaşa’dan kurtulmanın yolunu arar oldu. Bir önemli detay ise, geçmişte en prestijli meslekler arasında gösterilen öğretmenlik, polislik, doktorluk, hemşirelik gibi birçok meslek AKP döneminde prestijini yitirdi” ifadelerini kullandı.

 

“ARTIK EKONOMİDE İPLER KOPTU”

“Emeklinin, memurun, asgari ücretlinin, esnafın, tüccarın kısacası Türkiye’de çalışan her bireyin kazandığı para, yükselişi bir türlü önlenemeyen döviz karşısında pula döndü” diyen İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Av. Nazmiye Gül Özgörü, “Yaşadığımız tüm sıkıntıların sebebi 20 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetidir. Eğitimde, tarımda, ekonomide, dış politikada yapılan yanlışların ceremesini ay sonunu getiremeyen halkımız çekiyor. Artık ekonomide ipler koptu. Son seçimlerde AKP’ye bir beş yıl daha yetki verildi. Önümüzdeki süreçlerde bizleri neler bekliyor, hep birlikte yaşayıp göreceğiz” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: “HALKIMIZ SOĞANA MUHTAÇ KALDI”