“HALKIMIZ BU ZİHNİYETE FIRSAT VERMEZ”

CHP'li Bakar'a cevap verern AK Parti Kadın Kolları Başkanı Oğuz, “Halkımız, kızlarımızın eğitim hakkını elinden alan, kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını engelleyen zihniyete fırsat vermeyecektir” dedi.

GÜNDEM 28.10.2022 09:53:00 0
“HALKIMIZ BU ZİHNİYETE FIRSAT VERMEZ”

AK PARTİ Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz, “Kadını kuluçka makinesi gibi gören, kadınları geleneksel roller içine hapsedip, eş ve anne rolleri dışında birey olarak kabul etmeyen zihniyeti, ilk seçimlerde yıkmak için geliyoruz” diyen CHP Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Neşe Bilgili Bakar’a cevap verdi. Kadınların, AK Parti hükümeti döneminde her alanda temsil edildiğini dile getiren AK Partili Oğuz, “AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kadın milletvekillerine CHP, MHP ve İYİ Parti’den daha çok yer veren bir partidir. Bunları bilmeden partimizi eleştirenlerin, Antalya’yı temsil eden bir tane bile kadın milletvekili bulunmuyor” dedi.

“KADINLARIMIZA HAK ETTİĞİ DEĞERİ HER ZAMAN VERDİK”

Açıklamasında eşitlik konusuna da değinen AK Parti Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Oğuz, “Bizler, kız çocuklarını diri diri toprağa gömen bir zihniyeti tarih sayfalarından silen, cahiliye dönemine son vererek kızlarımızı toplumda birey olarak kabul eden Hz. Muhammed ve Cumhuriyet’ten sonra kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı vererek, bizim burada konuşmamıza olanak tanıyan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’le her zaman gurur duyduk. Hem dinimizin emrettiği gibi kadın ve erkeklerimizi eşit tuttuk hem de yasalarımızla hakları güvence altına alınan kadınlarımıza hak ettiği değeri her zaman verdik” ifadelerini kullandı.

“AYRIMCILIĞI CHP ZİHNİYETİ YAPTI”

CHP zihniyetinin kadınları, tesettürlü, başörtülü ve imam hatipli olarak ayırdığını dile getiren AK Parti Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz, “Bunlar daha dün yaşandı. Okullarda yapılan yarışmalarda dereceye giren ancak imam hatipli ve başörtülü olduğu gerekçesiyle ödül törenlerinden kovulan kız çocuklarını bizim milletimiz unutmaz. Halkın oylarıyla milletvekili seçilen ve dönemin başbakanı tarafından meclis oturumunda başörtülü olduğu için azarlanan milletvekillerini bizim milletimiz unutmaz. Askeri okullara çocuklarını gönderen ve aile bilgilerinin yer aldığı bölümde başı açık vesikalık fotoğraf istenen Anadolu kadınları CHP’nin ülkemizde yaptığı ayrımcılığı asla ve asla unutmaz. CHP, bu ülkede okumak isteyen başörtülü kızların okuma haklarını ellerinden aldı. CHP, bu ülkede milletvekili olmak isteyen tesettürlü kadınların seçme ve seçilme haklarını ellerinden aldı. Bu ülkede kadınlar arasındaki en büyük ayrımcılığı ve eşitsizliği CHP yaptı” dedi.

“KADINA ŞİDDET EN BÜYÜK SORUNUMUZ”

Kadına şiddet olayları sadece ülkemizin değil, dünyanın en büyük sorunu olduğunu dile getiren Oğuz, “Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre, dünyadaki her üç kadından biri hayatında en az bir kez şiddete maruz kalıyor. Dünyanın en önemli sorunlarından olan kadına şiddet, maalesef ülkemizde her geçen artıyor. Muhalefetin sıklıkla eleştirdiği kadına şiddet konusu sadece ülkemizin değil, dünyamızın en büyük sorunudur. Çünkü şiddet, dünyanın birçok ülkesinde kültür haline gelmiş ve dünyada hızla yayılmaktadır. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden olan, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya gibi ülkelerde kadına şiddet, cinsel istismar ve kadın cinayetleri ülkemizden daha fazla olduğu halde, kadına şiddetle mücadele ülkemizde daha ciddi şekilde yürütülmektedir. İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen KADES gibi uygulamalar ve projeler, kolluk kuvvetlerimizce titizlikle yürütülmektedir. Yine şiddet mağduru olan kadınlar, hükümetimizin kanatları altına alınmıştır. Kadına şiddet konusunda hiçbir şey yapılmıyormuş gibi açıklama vermek, yapılan çalışmalara gölge düşürmekten ve boş algı yapmaktan başka bir şey değildir” diye konuştu.

“MUHTARLARIMIZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ AK PARTİ DÖNEMİNDE GÖRDÜ”

CHP’li Bakar’ın muhtarlarla ilgili açıklamalarına da cevap veren Oğuz, “Doğrudan demokrasinin temelini oluşturan muhtarlarımız, hak ettiği değeri AK Parti döneminde gördü. Hükümetimiz, 20 yılı aşkın süredir, maddi-manevi muhtarlarımızın yanında oldu. Daha geçtiğimiz hafta, ilçemizden de 40 muhtarımızın yer aldığı toplamda 20 bin muhtarımızın katıldığı Ankara’daki Muhtarlar Evi’nin açılışı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Aynı gün 100 Muhtar Hizmet Binası’nın temel atma töreni gerçekleşti. Hükümetimiz, her bireyimiz gibi muhtarlarımızın da yanındadır. AK Parti var oldukça; toplumun her kesimine ve her bireyimize hizmetleri devam edecektir” dedi.

AK Parti Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Av. Ümmü Oğuz, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı: “Halkımız, geçmişte milleti ayrımcılık yaparak ikiye bölen, kızlarımızın eğitim hakkını elinden alan, kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını engelleyen zihniyete fırsat vermeyecektir” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27