HAC KAYIT VE YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLADI

GAZİPAŞA İlçe Müftüsü Fahri Başar, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin başladığını duyurdu.

GÜNDEM 10.08.2024 10:06:00 0
HAC KAYIT VE YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 5 Ağustos itibariyle başladığını dile getiren Müftü Fahri Başar, başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceğini ifade etti.


ÖN KAYITLAR 16 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK
16 Eylül’e kadar başvuru işlemlerinin devam edeceğini vurgulayan Müftü Başar, hac kayıt yenileme işlemlerinde bu yıl değişiklik yapıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Her yıl otomatik olarak yapılan hac kayıt yenileme işlemleri artık hac kaydı yaptıran herkes tarafından bizzat e-Devlet üzerinden kendileri yapacaktır. Söz konusu kayıt yenileme işlemlerinde sıkıntı yaşayan yapamayan vatandaşlarımızın Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze şahsen başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.
 

ÖN KAYIT ÜCRETİ KİŞİ BAŞI 750 TL 
2024 yılı ve öncesi artık otomatik olarak yenilenmeyecek. 2024 yılı ve öncesi kayıt yenileme işlemlerinden herhangi bir ücret de alınmayacak. İlk defa hac için müracaat yapacak olanlar ise; 2025 yılı için ilk defa hacca gitmek üzere müracaat etmek isteyen vatandaşlarımızın anlaşmalı finans kurumları ve bankalara ön kayıt ücreti kişi başı 750 TL yatırmaları gerekmektedir. 


KAYIT KONUSUNDA SORUN YAŞAYANLAR MÜFTÜLÜĞE BİLDİREBİLİR
Bu mübarek yolculuğa çıkmaya niyet eden tüm vatandaşlarımızın ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 16 Eylül’e kadar e-Devlet üzerinden yapmaları gerekiyor. Hac kayıt yenileme işlemlerinde yapılan bu değişiklikten vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hac için kayıt yaptıran çevremizdeki vatandaşlarımıza duyuru konusunda İnşallah elimizden gelen gayreti yapalım. Kayıt yaptırma ve yenileme konusunda problem yaşayan kardeşlerimiz hac kayıt yapma veya yenileme videosunu izleyebilirler. Yine kayıt esnasında sorun yaşayanlar için müftülük yetkilileri, vatandaşları bilgilendirme ve destek sağlama konusunda hazır olacaklar. Rabbim o mübarek beldeleri arzu eden herkese nasip etsin inşallah” >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLADI