HAC KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN BUGÜN SON GÜN!

Gazi̇paşa İlçe Müftüsü Fahri Başar, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin bugün sona ereceğini duyurdu.

GÜNDEM 16.09.2024 00:31:00 0
HAC KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN BUGÜN SON GÜN!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 yılı Hac Organizasyonu kapsamında 5 Ağustos’ta başlayan ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin e-Devlet üzerinden yapılabileceğini kaydeden İlçe Müftüsü Fahri Başar, ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin bugün sona ereceğini hatırlattı. 

 

“KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNDEN ÜCRET ALINMAYACAK” 

Müftü Başar, hac kayıt yenileme işlemlerinde bu yıl değişiklik yapıldığına dikkat çekerek “Her yıl otomatik olarak yapılan hac kayıt yenileme işlemleri artık hac kaydı yaptıran herkes tarafından bizzat e-Devlet üzerinden kendileri yapacak. 2024 yılı ve öncesi artık otomatik olarak yenilenmeyecek. 2024 yılı ve öncesi kayıt yenileme işlemlerinden herhangi bir ücret de alınmayacak. İlk defa hac için müracaat yapacak olanlar ise; 2025 yılı için ilk defa hacca gitmek üzere müracaat etmek isteyen vatandaşlarımızın anlaşmalı finans kurumları ve bankalara ön kayıt ücreti kişi başı 750 TL yatırmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 

“MÜFTÜLÜK DESTEKLEYECEK” 

Hac kayıt yenileme işlemlerinde yapılan bu değişiklikten vatandaşların mağdur olmaması için gerekli duyuruların yapılması gerektiğini ifade eden Başar, “Çevremizdeki vatandaşlarımızı bilgilendirelim, basın aracılığı ile ve duyuru konusunda inşallah elimizden gelen gayreti yapalım. Kayıt yaptırma ve yenileme konusunda problem yaşayan kardeşlerimiz hac kayıt yapma veya yenileme videosunu izleyebilirler. Yine söz konusu kayıt yenileme işlemlerinde sıkıntı yaşayan ya da başvuru yapamayan vatandaşlarımızın Gazipaşa İlçe Müftülüğümüze şahsen başvuruda bulunmaları önem arz ediyor. Müftülük yetkilileri, vatandaşları bilgilendirme ve destek sağlama konusunda bizzat hazır olacaklar.” dedi. >Vildan RENDE 


Anahtar Kelimeler: KAYIT İŞLEMLERİ BUGÜN !