Tarih: 19.07.2024 09:51

GÜVEN: “HAYVAN KATLİAMINA KARŞIYIZ!”

Facebook Twitter Linked-in

Manşet Gazetesi’ne yaptığı ziyarette konuşan CHP Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Saniye Güven, sahipsiz hayvanlara yönelik “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile hayvanların öldürüleceğini ifade edip, teklifin soruna çözüm olmayacağını dile getirdi.


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Saniye Güven ve yönetimi dün, Gazipaşa Manşet Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Gazete ortaklarından Geylani Topaloğlu tarafından karşılan Güven ve ekibi, Topaloğlu ile bir süre sohbet ettikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) süren sokak hayvanları ve yasa teklifi görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sahipsiz hayvanlara yönelik “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile ilgili sokak hayvanlarının sadece saldırgan, bulaşıcı ve ölümcül hasta olanlarını değil, sağlıklı ancak sahipsiz olanları da öldürmeyi amaçladığını ifade eden Güven, “Bu eyleme de ‘öldürme’ demiyor, eylemi yumuşatmak adına ötenazi veya ‘uyutma’ diyor. Bunun en açık ifadesi hayvan katliamıdır. Biz CHP olarak bu katliama karşıyız ve yasayı asla kabul etmiyoruz. Çünkü bize göre doğa, canlı ve cansız varlıklarıyla bir bütündür. Bu bütünlük, bir denge içinde varlığını sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.


ALLAH’IN VERDİĞİ CANI KİMSENİN ALMAYA YETKİSİ OLMAMALIDIR”
Güven açıklamasının devamında; “Canlı olan her varlığın, biz insanlar gibi yaşam hakkı vardır. Sokak hayvanları da bir can taşımaktadır. Allah’ın verdiği canı kimsenin almaya hakkı ve yetkisi olmamalıdır.


“HAYVANLAR YERİNE ONLARI SALDIRGANLAŞTIRAN İNSANLAR CEZALANDIRILMALI”
AKP’nin bu yasayı çıkarmak istemesinin bahanelerinden biri saldırganlıktır. O hayvanları saldırgan yapan insanlardır. Hayvanları cezalandırmak yerine, onları saldırganlaştıran insanlar cezalandırılmalıdır. Bir diğer bahane ise bulaşıcı hastalıktır. Bunun çözümü öldürmek değil, aşılama yapmaktır. Yapılan araştırmalara göre insan ölümlerinin sıralamasında trafik kazaları yüzde 218, silahlı şiddette yüzde 76, iş kazalarında yüzde 60, boğulma yüzde 21, aşırı sıcakta yüzde 10 ve sokak köpeklerinde yüzde 1’dir. Yani en az ölüm nedeni sokak hayvanları kaynaklıdır. 


“SAĞLIKLI ANCAK, SAHİPSİZ HAYVANLARIN ÖLDÜRÜLMESİ DE PLANLANIYOR”
AKP’nin başka bir bahanesi ölümcül hastalıktır. Ölümcül hastalığı olan insanları nasıl olsa ölecek deyip öldürüyor muyuz? Aksine son nefesini verene kadar yaşatmaya çalışıyoruz. Onlar da bir can taşıyor, o canı biz alamayız. Bu yasa tasarısıyla ‘Sağlıklı ancak, sahipsiz’ hayvanların öldürülmesi de planlanıyor. Bunu ne aklımız ne de yüreğimiz anlıyor. Sonuç olarak AKP, sokak hayvanlarıyla ilgili, vicdanı olan kimsenin kabul etmeyeceği ‘Katliam Yasası’ çıkarmak istiyor. İnsan olmak, tüm canlılara sevgi, merhamet göstermeyi gerektirir. İnsanım diyen herkes bu yasaya karşı durmalıdır. Kontrolsüz çoğalan sokak hayvanları için çözüm yakalamak, kısırlaştırmak, aşılamak ve yaşadığı yere bırakmaktır. Bu konuda dünyada en başarılı ülke olan Hollanda hayvan katliamı yapmamış, bu yöntemi uygulamıştır. 


BÖYLE BİR YASANIN GÜNDEME GELMESİ UTANÇ VERİCİ!
Böyle bir yasanın gündeme gelmesi bile utanç vericidir. İnsanlığın düzelmesi, kavganın, savaşların yok olması, kardeşçe yaşamak için yüreği vicdanlı, yüreği merhametli ve sevgi dolu çocuklar yetiştirmeliyiz. Bunu da çocuklarımıza çiçeği, ağacı, böceği, kediyi, köpeği sevdirerek başarabiliriz, onları yok ederek değil. Sözün özü bu bir katliam yasa tasarısıdır. Yüreğinde vicdan olan, yaşam hakkına saygı duyan herkes buna karşı çıkmalıdır ve ‘hayır’ demelidir” ifadelerine yer verdi. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —