GÜNEY’E İMECE USULÜ DEV YATIRIM

Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, mahallesine yapılan dev sulama projesiyle ilgili sona yaklaştıklarını belirterek “Yaklaşık 5 milyon değerinde olan projemizden 470 çiftçi yararlanacak” dedi.

GÜNDEM 19.05.2023 12:51:00 0
GÜNEY’E İMECE USULÜ DEV YATIRIM

GÜNEYKÖY Mahalle Muhtarı ve Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yahya Küçükballı, öncülüğünde 2 yıl önce başlatılan dev sulama suyu projesinde sona yaklaşıldı. Muhtar Küçükballı ve 470 mahalle sakini tarafından Güneyköy Nohut Yeri Mevkii’ne yapılan dev proje ile mahalle sakinlerinin su sorunu çözülecek. Yaklaşık 5 milyon değerinde olan proje deneme aşamasından geçti. Kilometrelerce döşenen su boruları ve hortumlar sayesinde mahallelinin imece usulüyle yüzlerce dönüm arazinin sulanması sağlanacak.

“PROJEYİ MAHALLELİ’YLE YAPTIM”

Yaklaşık 2 yıl içinde sulama projesinin tamamlandığını belirten Güneyköy Mahalle Muhtarı Yahya Küçükballı, “Ben bu projeyi, mahalle halkımla yapabileceğime inandım. Vatandaşların gerekli olan paraları vereceklerine ve bu projeye katılacaklarını düşündüm ve bir toplantı yaparak bu işe koyulduk. Projeyi tamamen mahalle halkımızla birlikte tamamladık. 470 kişi bir olduk ve bu işi tamamladık” dedi. 

Projenin tamamen mahalle halkı ile birlikte tamamlandığını dile getiren Küçükballı, “Suyun çıkarıldığı alanın yakınlarına 2 tane havuz yaptık, bu havuzda biriken suyu mahalle içine yaptığımız merkezi su deposuna pompalanıyor” ifadelerini kullandı.

SU DEPOSUNDA 470 MUSLUK

Merkeze yapılan su deposuna 470 musluk takıldığını belirten Küçükballı, “Bu musluklar projede pay sahibi olan vatandaşlara ait. Projeye katılan her vatandaşın kendisine ait musluğu var. Bu su deposundan 470 vatandaşın evine ve bahçesine su gidiyor” dedi. 

SU VARDİYALI KULLANILACAK

Mahallenin suyu vardiyalı olarak kullanacağını belirten muhtar, “Güney Mahallesi’ni bilenler iyi bilir, Nohutyeri ile D-400 Karayolu taraflarına 24 saat aralıklara sular veriliyor. Yani mahallenin bir tarafına bir gün, diğer tarafı öbür gün su veriliyor.” şeklinde konuştu. 

“UZUN UĞRAŞLAR VERDİK”

Projenin yapılama aşamasında çok çalıştıklarını belirten Muhtar Küçükballı, “Vatandaşın parasını boş yere harcamamak için projede kullanılacak malzemeler için uzun pazarlıklar yaptık. Hatta bu pazarlıklar günlerce sürdü ama sonrası çok iyi oldu. Topladığımız paralarla onlarca çiftçimizin sulama suyu sorunu çözdük. Yaklaşık 5 bin kilometre uzunluğunda borularla suyun kaynağından depoya su taşıyoruz. Depodan da kilometrelerce uzunluğunda hortumlarla sular vatandaşlara ulaşıyor” dedi.

“VATANDAŞLAR YATIRIMA HAZIRLANIYOR”

Tamamlanan sulama suyu projesi ile birçok vatandaşın suya kavuşacağını belirten Küçükballı, “Suyu olmayan onlarca insan vardı. Bahçesi olup, suyu olamayan birçok vatandaşımız, gelen suyla birlikte yatırımlara hazırlanıyor.  Mahalle halkı ve Gazipaşa’nın kalkınması için önemli bir adım attık. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 


Anahtar Kelimeler: GÜNEY’ İMECE USULÜ YATIRIM