GÜNDÜZ TOZ GECE SİNEK

.

GÜNDEM 12.07.2023 13:21:00 0
GÜNDÜZ TOZ GECE SİNEK

Pazarcı Mahallesi’nde tropikal park çalışmaları nedeniyle mahalle toz içinde kaldı. Günlerdir evlerini, araçlarını ve bahçelerini kaplayan tozla mücadele eden çevre sakinleri, akşamları da bölgedeki sivrisinek istilasından şikayetçi.

GAZİPAŞA’NIN Pazarcı Mahallesi’nde Hacı Musa Çayı’nda tropikal park çalışmaları nedeniyle mahalle toz içinde kaldı. Sokaklarda park çalışmaları yapılırken yolların asfaltlama çalışmaları ileri bir tarihe bırakıldı. Hal böyle olunca da çalışma yapılan sokağın yolları açıkta kaldı. Evler, araçlar ve bahçeler toza büründü. Çalışma yapılan sokaklarda oturanların tozla mücadelesi kameraya da yansıdı. Evlerin camları, bahçelerdeki bitkiler ve sokakta park edilen araçlar ise tanınmaz hale geldi. Bölge sakinleri defalarca belediyenin Fen İşleri ekiplerini aradıklarını ancak tankerin boş gelip sulama yapmadığını, gün aşırı evlerindeki, korkuluklarındaki ve camlarındaki tozları sildiklerini dile getirdi.

AKŞAMLARI DA SİVRİSİNEK SORUNU

Günlerdir evlerini, araçlarını ve bahçelerini kaplayan tozla mücadele eden çevre sakinleri, akşamları da aynı bölgede sivrisinek ve karasineklerin verdiği rahatsızlıktan dolayı da bir hayli muzdarip. Lavra dönemi öncesi yapılması gereken ilaçlamanın yapılmadığına dikkat çeken ilçe halkı, hayatlarını olumsuz etkileyen ve son yıllarda hiç olmadığı kadar artan sivrisinek ve haşerelere karşı da görevlilerin acil çözüm bulmasını istedi. Öte yandan, aynı bölgede üç buçuk yıldır çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken bölge sakinleri, çalışmaların tamamlanmamasından dolayı belediye yönetimi ve Fen İşleri Müdürlüğüne tepkili. 

NEREDE LİYAKAT?

Tüm bunlar yaşanırken; Fen İşleri Müdürü, ilçedeki sorunlara karşı çözüm önerileriyle yaklaşmamasıyla biliniyor. Bilgi ve tecrübelerinin aksine; toplum yararından çok Başkan Yılmaz ve yardımcısı Serkan Özkurt’un talimatlarıyla hareket eden Fen İşleri Müdürü, başta Ulu Hendek Projesi ve Pazarcı’daki tropikal park çalışmalarının yıllardır tamamlanmamasından dolayı büyük tepki çekiyor. Ayrıca, Gazipaşa’da Evlendirme Dairesi’nde görev yapan Kenan Yıldırım’ın Fen İşleri Müdürlüğü sınavını kazanmasına rağmen, Fen İşleri Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Ülkü Genç’in ısrarla koltukta tutulması tepkileri beraberinde getiriyor. 

Hakkıyla sınavı kazanan ve koltuğu hak eden Kenan Yıldırım’ı liyakatle göreve getirmeye sıcak bakmayan belediye yönetiminin, Yıldırım’ı Muhtarlık İşleri Birimine ataması, “Belediyede bürokrat atamaları torpille mi liyakatle mi yapılıyor?” sorusuna neden oldu. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: GÜNDÜZ SİNEK