GÜNDES: “Çocuklarımızı fitrelerimizle destekleyelim”

GÜNDES Başkanı Yusuf Kileci, üniversite öğrencilerini desteklemek için anlamlı bir çağrı yaptı. Başkan Kileci, “Çocuklarımızı fitrelerimizle destekleyelim” diyerek, Gazipaşalılara fitre desteği çağrısında bulundu.

EĞİTİM 24.03.2023 13:21:00 0
GÜNDES: “Çocuklarımızı fitrelerimizle destekleyelim”

Gazipaşalı üniversiteli öğrencileri maddi yönden desteklemek için kurulan Gazipaşalı Üniversitelileri Destekleme Derneği (GÜNDES), Gazipaşa halkının Ramazan ayında yapacağı fitre bağışlarını bekliyor. İlçe halkına anlamlı bir çağrıda bulunan GÜNDES Başkanı Yusuf Kileci, “Bir Ramazan’a daha kavuştuk, kavuşturana şükürler olsun. Ramazanınızı kutlar, sağlık ve huzurla yaşayacağınız daha nice Ramazanlara kavuşmanızı dileriz. Ramazan oruçtur, şükürdür, ihtiyaç sahiplerine yardımdır. Ramazan açları doyurmak, çıplakları giydirmek, bir insanın hayatına dokunmak, bir çocuğu sevindirmek, bir gönüle girmektir. “Fıtır sadakası”, Ramazan orucunu tutup bayrama kavuşmanın bir şükran ifadesi olarak, ailenizden olmayan ve çevrenizde bulunan fakirlere Ramazan ayı içinde yapılan bir yardımdır. İhtiyarlık ve şifa ümidi olmayan bir hastalık sebebiyle oruç tutamayan ve daha sonra da kaza etmesi mümkün olmayan kimse, oruç tutamadığı her güne karşılık bir fidye öder. Kur’an-ı Kerim’de, “Oruç tutmaya güç yetiremeyenler, bir fakir doyumu kadar fidye öder.” (Bakara, 2/184) buyrulmaktadır. Sadaka-i fıtır ise bir kişiyi bir gün için doyuracak yiyecek veya bunun para olarak karşılığıdır” dedi.

“FİTRE MİKTARI 70 TL”

“Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılının fitre miktarını 70 TL olarak açıkladı” diyerek açıklamasına devam eden Kileci, “Gazipaşa’nın bütün çocukları bizim kendi çocuklarımızdır, onları sahiplenip, ayrıcalıklı yapacağız ve kurda kuşa yem ettirmeyeceğiz. Çağrımız size: Gelin, bu Ramazan da da fitrelerimizi öderken bir taşla üç kuş birden vuralım: inancımızın gereğini yaparken çocuklarımızı da sahiplenebilir, bir çocuğumuza yaşama sevinci verebilir ve böyle bir dayanışmayla geleceğimiz için de mükemmel bir iyilik yapabiliriz. Çocuklarımızı daha mutlu yarının Gazipaşa’sını da daha güzel yapabiliriz. Bildiğiniz gibi GÜNDES; tamamen kamu yararına çalışan, Gazipaşa’nın bir iyilik dayanışması olup gelirlerinin tamamını ihtiyaç sahibi çocuklarımıza burs olarak kullanmakta, sair harcama yapmamakta, bütün Gazipaşa çocuklarını kucaklarken hepsine eşit mesafede durmakta, bütün işlemlerini banka yoluyla yapmakta ve her yıl Ekim ayında da bütün hesaplarını halkımıza açmakta, halkımıza açık hesap vermektedir. Söylemekle bahtiyarız ki, Gazipaşa için çalışan, bağımsız, halkımızın tamamını kucaklayan ve şeffaf GÜNDES gibi ikinci bir kurum daha yoktur. Fitrelerinizle hayırlarda ve iyiliklerde buluşalım, daha çok çocuğumuzu sahiplenelim; daha güzel bir Gazipaşa, daha güzel bir Türkiye için birlikte çalışalım. Daha güzel bir ortak geleceğimizin inşasına fitrelerinizle bir tuğla da siz koyun. Lütfen unutmayın; siz olmadan biz de eksiğiz. Gazipaşalı  Üniversitelileri  Destekleme Derneği Halkbank İban No: TR17 0001 2009 5750 0016 000 083” şeklinde konuştu.