Tarih: 15.12.2023 09:22

GÜLCAN: BU ŞEHRİN ‘EMİN’İ OLACAĞIM

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’nın sorunları, sorunlara karşı çözüm önerileri ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Turan Gülcan, “Eğer belediye başkanı olmayı halkımız bana layık görürse ben bu şehrin “Emin’i” olacağım” dedi. 


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Kurucu İlçe Başkanı ve CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Turan Gülcan, partisinden aday gösterilebilmek için çalışmalarına yoğunluk verdi. “Gazipaşa Emin Ellerde” sloganıyla çalışmalarına yön veren Gazipaşa siyasetinin tecrübeli ismi, yapacağı çalışmalar hakkında gazetemize bilgiler verdi. Gülcan, Gazipaşa’nın sorunları, sorunlara karşı çözüm önerileri ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 


Açıklamasına belediye kurumunun tanımını yaparak başlayan tecrübeli siyasetçi, “CUMHURİYETİN bu kurumu; herkesin sığınabileceği, güzide, anlamlı bir kurumdur” diyerek belediye kurumunu maddeler halinde şu şekilde tanıttı. 


1. Bu kurum (Belediye), ilk defa 1855 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Belediye başkanının ismi Şehrülemin’dir. Emin bir unvandır. 
2. Belediyeler yapısı itibari ile özerk kurumlardır. Kendi bütçesini oluşturur, kendi karar organları ile hükümler verir. Belediyeler iki yere hesap verirler: Sorumluluğunu taşıdığı halka ve yüce Türk mahkemelerine.
3. Belediyeler, ATATÜRK’ÜN Cumhurbaşkanı olduğu 1930 yılında 1580 Sayılı Belediye Yasası çıkartılarak yürürlüğe girmiştir. 15’inci maddede belediyelerin görevleri 77 fıkra altında toplanmıştır. Bu fıkraların 11 tanesini ATATÜRK kendisi kaleme almıştır. Bu 11 madde tamamen fakire, yetime, öksüze, kimsesize, çaresize, yani dara düşen herkese bakmakla ilgilidir. Bunu ATATÜRK’TEN başkası ayrıntılı, yoruma yer bırakmayacak şekilde yazdıramaz. ATATÜRK, CUMHURİYETİ şu kelimelerle tanımlamıştır: CUMHURİYET, kimsesizlerin kimsesidir. Tam da belediyeciliğin yapacağı işler gibi anlaşılırdır.  
4. Belediyelerin ister karar verirken, ister anlaşma yaparken, ister iş yaparken bir tek kriteri vardır, o da KAMU YARARIDIR. KAMU YARARI olan her işi yapar. İster nakdi, ister ayni olarak. Eskiden vatandaşlarımızın slogan haline getirdikleri “SANA BELEDİYE BAKSIN” sözlerinin altı yasalar ile dolu olduğu için söylenirdi. 
5. Değerli Gazipaşalı hemşehrilerim! Belediyemiz hangi partiden olursa olsun, hiç gocunmadan, hiç utanıp sıkılmadan, ONUR ve GURUR yapmadan belediyeye başvurunuz. Belediyemiz sizin çaresizliğinize çözüm bulacaktır. Çünkü bu haklar ATATÜRK tarafından yasayla verilmiştir. Belediye bütün halkımızın kurumudur. Ve tek çözümdür kurumdur. 


GAZİPAŞA’NIN GENEL SORUNLARINA DEĞİNDİ
Açıklamasında; Gazipaşa’nın yaşadığı genel sorunlara da değinen CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Turan Gülcan;
1. İçme suyu şebekemizin hiç vakit kaybedilmeden modern, sağlıklı, çökertme havuzlu sağlıklı bir depo ve çağımıza en uygun borularla musluklarımıza kadar getirilmeli. SORUN:22 YILLIKTIR. 
2. Gazipaşalıların KOMBİ diye bildikleri bir şirketin Gazipaşa Belediyesi’ni 3 Kasım1995, yani şirketin tescil tarihi olan zamandan bugüne kadar Gazipaşa Belediyesi’nden çektiği paranın miktarı, hafızamız olmayacak kadar büyüktür. SORUN: 28 YILLIKTIR. 
3. Şehrimizin tam ortasında yaklaşık 30 dönümlük ATATÜRK Parkımızın mülkiyeti vatandaşlarımızın tapulu malıdır. Hala kamunun yapılamamıştır. Bu park mevcut haliyle uyuşturucuların, şarapçıların yuvası haline gelmiştir. Gündüz geçerken bile insanlarımız korkmaktadır. Bu park 1984 yılında yapılmıştır. SORUN: 40 YILLIKTIR. 
4. Vatandaşlarımızın Fuar Alanı olarak bildikleri pazaryeri, belediyemize ait olarak bilinen yerin yarısı şartlı bağış olarak alınmıştır. Yarısı da bir başka ailenin tapulu malıdır. Hala belediyenin yapılamamıştır. 
5. Bu kurumda görev alan arkadaşlarımızın bazı şeylerinin uygulamasından daha sonra kamuyu zarara uğratacağı ön göremediklerinden dolayı kamu zarara uğramıştır. Mesela fenerin yanındaki mesire yeri gibi, terminal yanındaki binanın önce idari ruhsat verilip sonra yıkılmasından kamu çok zarara uğramıştır. Bu konularda arkadaşlarımız suçlu değiller ama öngörememişler. Kamuyu zarara uğratmışlardır” ifadelerini kullandı. 


ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NELER?
İlçemizin yaşadığı sorunlara karşı çözüm önerileri olduğunu dile getiren Gülcan, önerilerini şöyle sıraladı: 
1. İçme suyumuzu Büyükşehir’e mutlaka yaptıracağım. (Umarım dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, bu sorunumuz için hemen adım atacaktır.) 
2. KOMBİ olayını son aldığımız mahkeme kararından sonra işimizin çok zor olduğunu görüyorum ama en az zararla bunu çözerim çünkü yolunu biliyorum. Bu sorunumuzu şeffaf bir şekilde vatandaşlarımız’ bilgilendirerek çözeceğim. Çünkü bu böyle devam ederse verdiğimiz yetkiden dolayı bizi soymaya devam edecektir. 
3. ATATÜRK Parkımızın önce mülkiyet sorununu çözüp KAMUYA kazandıracağım. Daha sonra da ülkemizin en güzel parkı yapıp Gazipaşa’nın simgesi haline getireceğim. Bu parkımızın projesi için yarışma yaptıracağım. Beğendiğimiz en güzel projeyi hayata geçireceğiz. 
4. İlçemizin nüfusu hızla artmaktadır. Artan nüfusumuza göre içme suyumuzun yeterli olup olmadığının en az 50 yıllık hesaplaması yapılarak içme suyumuzun garanti altına alınmasını sağlayacağım. 
5. Artan nüfusumuza göre en az 50 yıllık bir sürece hizmet verecek arıtma tesisimizin desteklenmesini sağlayacağım. 
6. Yeni yapılan revizyon imar planımızı uzmanlara inceletip kişi başı en az 7 metrekare yeşil alan yaratıp yaratmadıklarını göreceğim. Eksikse tamamlattıracağım. Çünkü her yıl dünyada güzel şehirler belirlenir. Tek kriterleri ise kişi başına düşen yeşil alanlardır. Bunun yanında teknik sosyal alt yapılarının tam olmasını sağlayacağım. 
7. Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, kıyılarımızı Gazipaşalıların çok rahat denize girebilecekleri hale getireceğim.” 
 

GÜLCAN’IN VAATLERİ
Gazipaşa’ya yönelik kapsayıcı vaatleri olduğunu dile getiren Gülcan, iş insanlarından çiftçilere, ilçe sakinlerinden öğrencileri ilgilendiren birçok projesi olduğunu dile getirerek, “Belediyede işi olan herkesin belediye personeli tarafından güler yüzle karşılanıp işlerini en kısa zamanda çözeceğim. Özellikle iş insanlarımızın, müteahhitlerin ve bina yapıcılarının ruhsat işlemlerinin kanunun bize tanıdığı bir aylık süreyi geçirmeyeceğim. Yeter ki eksiği olmasın. Gerekirse uzman personel alacağım. İş insanlarımız bizim gururumuzdur. Belediye olarak çiftçilerimizin en büyük girdisi olan, enerjiyi güneş tarlaları kurarak çiftçimize bedava veya çok cüzi fiyatla onlara vereceğim ve hayvanlarına bakım ve tedavi desteği vereceğim. Üniversiteler bizim bilim yuvalarımızdır. Gazipaşa’da üniversitede okuyan gençlerimizin kendileri ile zaman zaman toplantılar yaparak sorunlarını çözeceğim” diye konuştu.
 

HEDEFLERİNİ SIRALADI
Vaatleri ve sorunlara karşı çözüm önerilerinin dışında Gazipaşa’da gerçekleştirmek istediği hedeflerinden bahseden Gülcan, hedeflerini şöyle sıraladı: 
1. Geleceğimiz, kız ve erkek ayırmadan gençlerimizdir. Gençlerimizin iki temel sorunu vardır. Bunlar; açlık ve uyuşturucudur. Bu sorunlar aslında Türkiye’nin en büyük sorunudur. Bu iki sorunu Türkiye çözemez ise CUMHURİYETİ de koruyamayız. Türkiye 3. Sınıf ülkeler sınıfına düşer.
2. Sözlerime başlamadan Cami Cemaatini ayrı bir yere koyarak başlamak istiyorum. Cami cemaatimiz bizim en saygın, en kıymetli, önünde saygı ile eğildiğim vatandaşlarımızdır. Bu insanlar bizim en kıymetlimizdir.


Daha ilkokul çağlarında ekonomik nedenlerden dolayı bazı vakıflar ve cemaatlere mecbur bırakılan çocuklarımızın yaşadıkları travmaları en yakından duymakta ve izlemekteyiz. Belediye olarak bu çocukların tahsilleri de dahil bakımını üstleneceğiz. Fakir olup çocuğunu okutamayacak vatandaşlarımız hiç gocunmadan çekinmeden belediyemize geliniz. Hangi partinin belediyesi olursa olsun o çocuklarımız Cumhuriyetimizin eşit yurttaşları olarak bu topluma kazandıracağız ve bu topluma gelecekte çok faydalı işler yapacaklarından şüphem yoktur.


Tüm Gazipaşalı yurttaşlarımıza sesleniyorum: Türkiye’nin iki önemli sorunu var ise biri açlık diğeri uyuşturucudur. Aynı Türkiye’de olduğu gibi Gazipaşa’mızda da uyuşturucu kullanma yaşı 10 yaşına kadar inmiştir. Kız erkek ayrımı olmaksızın bu uyuşturucu belası çocuklarımızı, geleceğimizi bitirmektedir. Bunun önüne geçemezsek geleceğimiz yok olmuş demektir. Eğer belediye başkanlığı görevine gelirsem; bedeli ne olursa olsun, hem uyuşturucuya amansız bir savaş açacağım hem de tedavi merkezi açacağım. O çocukların ailelerine sesleniyorum; Hiç utanmayın, onur gurur yapmayın. Belediyemiz size sahip çıkacaktır.”
 

BEN NİYE ADAY ADAYI OLDUM?
Niçin aday olduğuna da açıklık getiren Gülcan, “Belediyeciliğin nasıl yapılmasının sosyolojisini biliyorum. Bunun için çok çalıştım kendimi hazırladım. Benim iki büyük görevim olacaktır. Birincisi; sorumlusu olduğum Gazipaşa’da yoksulluğu yeneceğim. İkincisi; Gazipaşa’yı yaşanabilir, cazip, herkesin gıpta ile bakabileceği yeşil alanları ile sahilleri ile cadde ve sokakları ile güvenli bir ilçe yapacağım. Eğer belediye başkanı olmayı halkımız bana layık görürse ben bu şehrin “Emin’i” olacağım” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —