Tarih: 01.08.2024 10:11

GÜL: UZMANDAN FAYDALANIN

Facebook Twitter Linked-in

YKS tercihlerinin 2 Ağustos Cuma günü sona ereceğini hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, adayların tercih yaparken öncelikle ilgi alanlarını, yeteneklerini ve gelecekteki hedeflerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade ederek, bu konuda mutlaka rehberlik ve danışmanlık hizmeti alınması gerektiğini kaydetti. 


ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih işlemlerinin 25 Temmuz itibarı ile başladığını dile getiren Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, tercih işlemlerinin 2 Ağustos Cuma günü saat 23.59’da sona ereceğini hatırlatarak, adayların doğru tercih yapabilmesi için hangi faktörleri göz önünde bulundurması gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.


“TÜM DETAYLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI”
Müdür Gül, adayların tercih yaparken öncelikle ilgi alanlarını, yeteneklerini ve gelecekteki hedeflerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade ederek, bu konuda mutlaka rehberlik ve danışmanlık hizmeti alınması gerektiğini dile getirdi. Tercihlerin danışmanlık merkezlerinde uzman rehber öğretmenler eşliğinde puan, başarı sıralaması, üniversite kontenjanı ve ilgi alanı gibi kriterler doğrultusunda yapılması gerektiğine dikkat çeken Gül, doğru tercih için tüm detayların göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.


“ADAYLARIN KENDİNİ İYİ TANIMASI GEREKİYOR”
YKS tercihinden önce kişinin kendini iyi tanıması gerektiğini belirten Müdür Gül, “Her şeyden önce Bu meslek bana uygun mu? Benim ilgi ve beklentilerimi karşılıyor mu? gibi soruları öğrencilerimiz kendilerine sorduklarında daha yol gösterici olacaktır. Onun dışında adaylar tercih yaparken ÖSYM tercih kılavuzundaki özel koşulları okumuyor. Adayların özel koşulları çok iyi okuması gerekiyor. Sonuç belgesine yazan puan türlerini, yerleştirme puanlarını ve başarı sıralarını birbirine karıştırabiliyorlar. Onun için adaylar sadece yerleştirme başarı sıralamalarını baz almaları gerekiyor. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Adaylar yeni açılan programları gözden kaçırmasınlar. Yeni açılan programları tercihlerinde bulundursunlar. Çünkü onların başarı sıra ve puan türleri yoktur. Kontenjan dolmayan bölümleri çok iyi incelemeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —