“GÜCÜNÜ KİMDEN ALIYOR?”

.

1.12.2023 10:19:00 0
“GÜCÜNÜ KİMDEN ALIYOR?”

Gazipaşa’da, orman alanı işgal edip, ormandan faydalanma ve orman içine yerleşme suçundan hakkında 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve geçtiğimiz haftalarda cezaevine girip çıkan E.Ç. isimli şahıs hakkında işgale devam ettiği gerekçesiyle yeniden suç duyurusunda bulunuldu. 
 

GAZİPAŞA, “Bu kadar da olmaz” dedirten bir orman işgaline sahne oldu. Edinilen bilgilere göre E.Ç. isimli şahıs, Öznurtepe Mahallesi Örcün mevkiinde bulunan ormana ait 6 bin metrekare üzerindeki araziyi işgal etti. İlk olarak ormanlık alanda bulunan orman örtüsünü kepçe yardımıyla kaldırtan E.Ç., arazinin etrafını tel çitlerle çevirdi. Arazi içine avokado ile birlikte çok sayıda meyve ve sebze ekip diken E.Ç. hakkında orman alanlarını işgal ettiği, ormandan faydalandığı ve orman içine yerleştiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. 
 

2 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Yapılan soruşturma neticesinde E.Ç. hakkında; cezalandırılması istemiyle dava açıldı. Keşif tutanağı, bilirkişi raporları ve işgalle ilgili belgeleri inceleyen Gazipaşa Asliye Ceza Mahkemesi, E.Ç. isimli şahsın suçunu sabit buldu ve 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öznurtepe Mahallesi Örcün mevkiindeki orman alanı işgal edip, ormandan faydalanma ve orman içine yerleşme suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılan E.Ç. geçtiğimiz haftalarda 1 gün cezaevinde yatıp yeniden çıktı. 
 

1 GÜN HAPİS YATTI İŞGALE DEVAM ETTİ
Mahkeme tarafından suçlu bulunan ve bir gün cezaevinde yatan şahıs, aldığı cezaya rağmen yine durmadı. İşgale devem ettiği gerekçesiyle hakkında yeniden suç duyurusunda bulunulan E.Ç.’nin, AK Parti Gazipaşa İlçe Yöneticisi’nin yeğeni olduğu öğrenildi. Suçu kesinleşmesine rağmen orman işgaline devam ettiği belirtilen E.Ç. hakkında “Gücünü kimden alıyor?” yorumları yapılmasına neden oldu. E.Ç.’nin işgal edip ceza almasına neden olan ormanlık alanın hemen bitişiğinde bulunan seraların, AK Parti Gazipaşa İlçe Yöneticisi H.Ç.’ye ait olduğu belirtiliyor. 


GERÇEK İŞGALCİ E.Ç. Mİ?
2 yıl hapis cezasına çarptırılan ve aynı suçtan hakkında yeninden suç duyurusunda bulunulan AK Partili yöneticinin yeğeni E.Ç.’nin, gerçek işgalci mi yoksa maşa mı olduğu kamuoyu tarafından merak ediliyor. E.Ç.’nin AK Partili ismin yeğeni olasının dışında, aynı ismin yanında çalıştığı ve işlerini takip ettiği biliniyor. 
Öte yandan, AK Parti Gazipaşa İlçe Yöneticisi H.Ç.’nin de Cumhuriyet Mahallesi Mevlütlü Caddesi’nde orman arazisini işgal ettiği yönde kamuoyunda iddialar dolaşıyor. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27