Tarih: 04.01.2024 09:07

GÖZLER CHP PM’DE

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik 351 seçim çevresindeki adayını açıklayan CHP’nin, Gazipaşa’yla ilgili nasıl bir karar alacağı ilçe siyasetinde merak konusu oldu. Gazipaşa’da atamamı yapılacak, sandık mı konulacak? Soruları, bugün yapılacak PM’de cevap bulacak.


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP)’de aday belirleme çalışmaları devam ediyor. 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik bugüne kadar 351 seçim çevresindeki adayını açıklayan CHP’nin, Gazipaşa’yla ilgili nasıl bir karar alacağı ilçe siyasetinde merak konusu oldu. Bugüne kadar düzenlenen Parti Meclisi (PM) toplantılarında, aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 7 büyükşehir, 12 il, 77 büyükşehir belediyesine bağlı ilçe, 147 ilçe belediyesi, 108 de belde belediye başkan adayı açıklandı. CHP’de yeni PM toplantısı, bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapılacak. Akşam saatlerinde sona ermesi beklenen toplantının sonunda 150 adayın daha belirlenmesi bekleniyor. 


ATAMAMI YAPILACAK, SANDIK MI KONULACAK?
Belediye başkanı adayını belirlemede; “örgüt denetiminde ön seçim”, “örgüt denetiminde basit aday yoklaması” ve “örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması” yöntemlerini kullanan CHP Genel Merkezi’nin, Gazipaşa’yla ilgili nasıl bir karar alacağı, bugün yapılacak PM’de netlik kazanacak. CHP’nin; üye tabanlı temayül yoklamasının aksine, Gazipaşa’da atamadan yana karar alması durumunda adayın bugün açıklanabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Belediye başkanı adayının partililerce belirlenmesi gerektiğini savunan CHP tabanı ise Genel Merkez’in üye tabanlı temayül yoklaması kararı almasını bekliyor. 


ÖNSEÇİM İHTİMALİ YÜKSELDİ
Gazipaşa’da aday belirlemede önseçim yapılması kararını alan CHP Gazipaşa İlçe Yönetimi, alınan imzalı kararı önce CHP Antalya İl Başkanlığı’na ardından Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne göndermişti. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz Başkanlığı’nda CHP Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayları Cemburak Özgenç, Turan Gülcan, Ali Haydar Dikmen, Ali Kızılateş, Yavuz Çelik, Deniz Özdemir, Oya Çalık Başeğmez, Murat Özçelik ve Mehmet Ali Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda önseçim yapılarak başkan adayının belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Yılmaz’ın dışındaki 8 aday, önseçim yapılması konusunda tutanak hazırlayıp, imzalamış ve Genel Merkeze göndermişti. Yaşanan bu gelişmeler ve CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı’ya Gazipaşa’dan yapılan baskılar, Gazipaşa’da önseçim yapılma ihtimalini güçlendirdi. 
CHP seçmeninin baskıları ve kamuoyunun beklentileri, bugün Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında yapılacak PM’de görüşülerek karara bağlanacak. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —