Tarih: 01.09.2023 14:40

GÖRGÜLÜ’DEN ZAM TEPKİSİ

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Yunus Görgülü, memur ve memur emekli maaş zammının beklentilerin altında kaldığını belirterek, hükümete yüklendi. Halkın alım gücünün düştüğüne vurgu yapan Görgülü, “Üretmeden, kalkınmadan, gelişmeden ve geliştirmeden yaşamaya devam edersek, bizleri daha da kötü günler bekliyor” dedi. 

 

MEMUR ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılları için zam oranı belli oldu. 26 Ağustos’ta ilk toplantısını gerçekleştiren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, dün Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıdan çıkan sonuca göre kamu görevlilerine 2024 yılı ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için 10, 2025 yılı ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için ise yüzde 5 oranında zam yapılacak. Zam oranını yetersiz bulan memur ve memur emeklileri çıkan sonuca tepki gösterirken, siyasilerde zam kararı sonucunda hükümete yüklendi. İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Yunus Görgülü, memur ve memur emekli maaş zammının beklentilerin altında kaldığını belirtti. 

 

“ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”

İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Görgülü, ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle halkın alım gücünün düştüğünü dile getirdi. Hal böyleyken memur ve memur emekli maaş zammının beklentilerin altında kaldığına dikkat çeken Görgülü, “Memur ve memur emeklilerinin aylardır beklediği zam oranları açıklandı. Buna göre, 2024 yılı ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için 10, 2025 yılı ilk altı ayı için yüzde 6, ikinci altı ayı için ise yüzde 5 oranında zam yapılacak. Bu rakamlar memur ve emeklilerin beklediği rakamların çok ama çok altında kaldı. İçinde bulunduğumuz süreçte, ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle halkın alım gücü düştü. Ortaya çıkan bu komik rakamlar, memur ve memur emeklisini rahatlatmaya yetmeyecektir” dedi.   

 

21 YILLIK AKP HÜKÜMETİNİN YANLIŞLARI BİZLERİ BU HALE GETİRDİ

“Gününü kurtarıp, yarınını düşünen vatandaşlarımız, cebine giren 1 kuruşun hesabını yapar hale geldi” diyen Başkan Görgülü, “Çalıştığının karşılığını, ev kirasına, elektriğe, suya veren halkımız; yaşam standartlarının altında yaşamaya mahkum edildi. AKP hükümeti ve yandaşları lüks ve şatafat içinde yaşarken halkımız, emeklimiz, memurumuz, esnafımız, asgari ücretlimiz yoksullukla mücadele ediyor. Zenginin istediği her şeyi yaptığı güzel ülkemizde, halkımızın çoğunluğu yarın ne yiyeceğiz düşüncesiyle yatağına giriyor. Günümüzde istediğini yiyemeyen, beğendiği ürünü alamayan bir toplum haline geldik. Üretimden uzaklaştık, dışa bağımlı hale geldik. 21 yıllık AKP hükümetinin yanlış ekonomi, yanlış tarım ve yanlış eğitim politikaları bizleri bu hale getirdi. Üretmeden, kalkınmadan, gelişmeden ve geliştirmeden yaşamaya devam edersek, bizleri daha da kötü günler bekliyor” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —