GÖRGÜLÜ'DEN 'MİLLİYETÇİLİK' VURGUSU

.

GÜNDEM 30.12.2023 09:39:00 0
GÖRGÜLÜ

ÜLKÜ Ocakları Gazipaşa İlçe Başkanlığı, şehitlerimiz için dua programı düzenledi. Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Emre Görgülü, Ocak’ta verilen seminerler ve eğitimlerle ‘milliyetçilik’ duygusunu geliştirerek, vatan sevdalısı gençler yetiştirmek istediklerini dile getirdi. 
 

Ülkü Ocakları Gazipaşa İlçe Başkanlığı tarafından etkinlikler devam ederken, aziz şehitlerimiz için de dua programı düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programında şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi. Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Emre Görgülü; “Eğitim Birimimiz tarafından verdiğimiz seminerler devam ederken aziz şehitlerimizi de unutmadık, daima kalbimizde olacaklar. Bizim de amacımız vatan sevdalısı bireyler yetiştirmek. Tekrardan şehitlerimizi anıyor, ruhları şad olsun diyoruz” dedi.
 

SEMİNERLER DEVAM EDİYOR
Ülkü Ocakları Gazipaşa İlçe Başkanlığı Eğitim Birimi tarafından verilen seminerlerde bu hafta ‘Milli Edebiyat Dönemi Yazarları ve Eserlerinde Milliyetçilik Vurgusu’ ile Seyyid Ahmet Arvasi ve Eserleri’ konularına değinilerek milliyetçi duyguları pekiştirmek adına milliyetçilik üzerinde duruldu.


“TÜRK MİLLETİ DENDİĞİ ZAMAN İÇİMİZDE HİSSETTİĞİMİZ DUYGULAR MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ ORTAYA ÇIKARTIR”
“Türk Milleti dendiği zaman içimizde hissettiğimiz duygular milliyetçiliğimizi ortaya çıkartır” diyen Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Emre Görgülü, sözlerine şöyle devam etti; “Aslında Millet dendiği zaman gönlünüzde ne duyuyorsanız milliyetçilik de odur. Bizim için Türk Milleti dendiği zaman içimizde hissettiğimiz duygular milliyetçiliğimizi ortaya çıkartır. Bayrak ve vatan bu varlığı bütünleyen ana unsurlar olarak millete duyulan sevgiyi destekler. Dolayısıyla milliyetçilik bir milletin mensupları tarafından kendi milletlerini, bayraklarını ve vatanlarını karşılıksız ve derinden bir duyguyla sevmeleridir. Biz de verdiğimiz seminerler ve eğitimlerle gençlerimizde milliyetçilik duygularını geliştirerek bu duygu çerçevesinde kendilerine ve ülkemize faydalı işler yapmalarını amaçlıyoruz.


“MİLLİYETÇİLİK İNSANI BENCİLLİKTEN VE İLKESİZLİKTEN KURTARAN YÜCE BİR DUYGUDUR”
Milliyetçilik insanı bencillikten ve ilkesizlikten kurtara yüce bir duygudur. Birey olarak topluma katılmamızın, toplumdan kimliğimizi ve sosyal kişiliğimizi almamızın, toplumla beraber ortak ülküler kazanmamızın ve toplum için sorumluluk duymamızın motive edici gücüdür. Toplumsallaşmış ve kişilik kazanmış insanların oluşturduğu bir toplum, onurlu bir millet olma kararlılığını gösterebilir. Millet iradesi milliyetçilik duygusunun gücüne bağlıdır. Milliyetçilik bireyleri toplumun sorumluluk sahibi üyeleri haline getirir. Milliyetçi birey sadece kendisi için değil aynı zamanda mensubu olduğu milleti, vatanı ve bayrağı için de sorumluluk duygusu içindedir. Gençlerimize en iyi şekilde örnek olarak milli duygular içinde kendilerini geliştirmeleri ve bu yolda yürümelerini sağlamaya çalışıyoruz.” >Aysel YILDIZ