GÖNÜLLÜ ARAMA KURTARMA EKİBİMİZ HATAY’A GİDİYOR

İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, 9 kişilik bir ekiple Hatay’da devam eden arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Gazipaşa’dan yola çıktı.

GÜNDEM 6.02.2023 12:38:00 0
GÖNÜLLÜ ARAMA KURTARMA EKİBİMİZ HATAY’A GİDİYOR

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, 10 kentte 1710 binanın yıkılmasına, yüzlerce vatandaşımızın da hayatını kaybetmesine neden oldu. Yaşanan depremde, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da binalar yıkıldı. 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, depremin hemen ardından harekete geçen İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi,  9 kişilik bir ekiple Hatay’da devam eden arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Gazipaşa’dan yola çıktı. Sabah saatlerinde yola çıkan İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılacak. 

 

İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi’nden yapılan açıklamada; “İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi olarak; 9 kişilik 1. grubumuzla Hatay'a doğru enkaz bölgesine yola çıktık. En kısa sürede bölgeye ulaşıp arama kurtarma çalışmalarına destek vereceğiz” denildi.