‘GÖNÜL SOHBETİ’ BİR ARAYA GETİRDİ

Mevli̇d-i̇ Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İFAM Konya Şube Temsilcisi Hasan Basri Balcı’nın katılımıyla ‘Gönül Sohbeti’ ve ‘Sabah Namazı Buluşması’ düzenlendi.

GÜNDEM 28.09.2024 01:10:00 0
‘GÖNÜL SOHBETİ’ BİR ARAYA GETİRDİ

Gazipaşa’da Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama programı etkinlikleri çerçevesinde İlçe Müftülüğü tarafından ‘Gönül Sohbeti’ ve ‘Sabah Namazı Buluşması’ organize edildi. İlk olarak saat 05.30’da Gazipaşa Merkez Camii’de İlmi ve Fikri Araştırma Merkezi (İFAM) Konya Şube Temsilcisi Hasan Basri Balcı’nın katılımıyla sabah namazı buluşması gerçekleştirildi. 

İlçe Müftüsü Fahri Başar’ın da başkanlık ettiği program, sabah ezanını müteakiben din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sabah namazının akabinde ise tesbihat ile devam etti. Tesbihatın ardından İlçe Müftüsü Fahri Başar ile Hasan Basri Balcı hoca cemaate sohbette bulundu.   

Saat 19.20’de ise yine Hasan Basri Balcı’nın katılımıyla Gazipaşa Merkez Camii’de ‘Gönül Sohbeti’ konulu sohbet verildi. Camilerin Müslümanları bir araya getiren, birliğin ve beraberliğin sağlandığı kutsal mekanlar olduğunu vurgulayan Balcı, konuşmasında “Camiler toplumun, şehrin ruhu ve kalbidir. Camiler şehirlerin mührüdür. Vatan, bayrak iman sevgisini bu kutsal mekanlardan öğreniriz. Mihrapta, minberde, kürsüde ve Kur’an kurslarında görev yapan kardeşlerimize gelince insanımızın gönül dünyasına hitap edebilen gönül erleridir” ifadelerini kullandı.

 

 


  • BIST 100

    8838,6%2,13
  • DOLAR

    34,23% -0,04
  • EURO

    37,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    3025,89% -0,05
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,00