Tarih: 29.11.2023 11:43

GIDA ve YEM BAYİ DENETİMİ YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

5996 sayılı ’Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’ kapsamında Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan yem bayilerine denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde yemlerin saklama koşulları, depolama şekilleri ve bayilerin Kayıt-Onay Belgeleri kontrol edildi. Yapılan denetimlerde ayrıca üretim hijyeni, kullanılan katkı maddelerinin izolasyonu, pest mücadelesi ve HACCP kurallarına uyum gibi konular da kontrol edildi. Aracı firmalar ve yem bayilerinde depoların kullanılabilirlik durumları tespit edilip, işletmelerden İl ve Bakanlık Kontrol Planı kapsamında numuneler alındı. 


“AMACIMIZ YEM KAYNAKLI PROBLEMLERİ ORTADAN KALDIRMAK”
Sağlıklı ete ve süte erişimde hayvan beslenmesinde yem kaynaklı problemleri ortadan kaldırmak amacıyla denetimlerin yapıldığına dikkat çeken Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “Hayvan sağlığı açısından yemlerin saklama koşulları, hijyeni, kalitesi, karışımda kullanılan maddelerin içerikleri, yemi kullanan işletmede yetiştirilen hayvanlar için olduğu kadar, hayvansal ürünleri tüketen insanlar içinde büyük önem taşımaktadır. Sağlıksız üretilen ve uygun olmayan koşullarda depolanan yemlerin hayvan sağlığı üzerine yaptığı olumsuz etki hayvanlardan elde edilen ürünlerin değerlendirilmesinde de olumsuz etki yapmaktadır” ifadelerini kullandı.


“MİLLİ SERVET KAYBINA YOL AÇAR”
Özçelik, sağlıksız koşullarda saklanan yemlerin hayvan ve dolayısıyla insan sağlığını da olumsuz etkilediğini dile getirerek şöyle devam etti: “Sağlıksız ve uygun olmayan koşullarda üretilen yemler aynı zamanda hayvansal üretimin karlılığını düşürür. Bu da milli servetin kaybına yol açmaktadır. Bu yüzden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yıllık yaptığımız plan ve programlar dahilinde kontrol ve denetimlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. İşletmelerden İl ve Bakanlık Kontrol Planı kapsamında numuneler alıyoruz. Herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda ise Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gerekli işlemleri uyguluyoruz.” > Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —