GIDA İŞLETMELERİNE RAMAZAN DENETİMİ

GAZİPAŞA İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla yıl içinde yaptığı rutin denetimlere gıda hareketliliğinin yaşandığı Ramazan ayı dolayısıyla hız verdi.

GÜNDEM 12.03.2024 09:02:00 0
GIDA İŞLETMELERİNE RAMAZAN DENETİMİ

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından Ramazan ayında, halkın beslenme alışkanlıklarında oluşabilecek değişiklikleri göz önünde bulundurarak, özellikle market, kasap, fırın, pastane ve unlu mamuller, ekmek, tatlı ve şekerli mamuller gibi gıda ürünleri üreten ve satışı yapılan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek gıda işletmelerinde denetimler artırıldı. Yıl boyunca rutin denetimlerini sürdüren ekipler, işletme sahipleri ve çalışanlarına, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kuralları ve tedbirleri hakkında bilgiler verdi. İşletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolünün yapıldığı denetimlerde sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında da bilgilendirme yapıldı.


“RAMAZAN’DA GIDA HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR”
Ramazan ayında gıda hareketliliğinin daha fazla yaşandığına dikkat çeken Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik,  “Halkımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yaptığımız çalışmalar tüketimin artığı bu ayda daha fazla önem kazanıyor. Bu bilinçle tüm gıda kontrol görevlilerimiz fırın, pastane, unlu mamul üreten işletmeler, lokanta, market, bakkal gibi işletmelerde denetimlerini sürdürmekte olup ekmek ve pidede gramaj kontrolleri yapılmaktadır.” dedi.
 

ALO GIDA “174” HATTINA BİLDİRİN
Ramazan ayı boyunca vatandaşın güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için çalışmaların süreceğine dikkat çeken Özçelik, denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle Ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağları da polarizasyon cihazı ile yerinde tespit ederek, uygun olmayan yağların kızartma işleminde uzun süre kullanımı engelliyoruz. Kurallara uymayanlara ise gerekli işlemler uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini daha artıracaktır. Denetimlerimiz Ramazan ayı boyunca büyük bir hassasiyetle devam edecek.” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: İŞLETMELERİNE RAMAZAN DENETİMİ