GENÇLİK KAMPI'NDA "KUDÜS BİLİNCİ" SEMİNERİ VERİLDİ

GAZİPAŞA Müftülüğü tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Gençlik Kampı’nda Müftü Fahri Başar tarafından öğrencilere “Kudüs Bilinci” konulu seminer verildi.

GÜNDEM 25.01.2024 10:15:00 0
GENÇLİK KAMPI

İlçe Müftülüğü tarafından öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla 12-14 yaş aralığındaki ortaokul öğrencilerine yönelik “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” düzenlendi. 


“İLK KIBLEGÂHIMIZ KUDÜS”
3 gün süren kamp programında Gazipaşa Müftüsü Fahri Başar tarafından öğrencilere “Kudüs Bilinci” konulu seminer verildi. Müftü Başar, Kudüs’ün kutsal bir şehir olduğunu belirterek “ İlahi dinlerin kutsalları da Kudüs’tedir. Peygamberler şehri Kudüs, ilk kıblegahımız ve peygamberimizin miraca çıktığı yerdir. Bugün İsrail tarafından Müslümanlara zulüm ve işkence yapılıyor. Bu olayu sadece seyretmek durumunda kalıyoruz ve vicdanlarımız yaralı. Zalimlere karşı başarılı olabilmek için daha çok çalışmalıyız” dedi.


AFET BİLİNCİ ANALATILDI
Seminerin ardından ise öğrencilere Yunus Koç tarafından “Afet Bilinci” konulu seminer verildi. Gazipaşa Öğretmenevi’ndeki seminerde ilk olarak ülkemizde afet esnasında yardım sağlayan sivil toplum kuruluşları tanıtıldı. Afetlere karşı öğrencilerin bilinçlenmesinin amaçlandığı seminerde afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sonrası oluşabilecek durumlar karşısında neler yapılacağı ve nasıl organize olunacağı da anlatıldı. Tatil havasında geçen kamp programında ilmihal, ibadet ve ahlak derslerinin yanı sıra atölye çalışmaları ile sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler de düzenlendi.


“ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇOK VERİMLİ BİR EĞİTİME VESİLE OLDUK”
Gençlik Kampı’nı değerlendiren İlçe Müftüsü Fahri Başar, 3 günlük kamp süresince öğrenciler için çok faydalı bir eğitime vesile olduklarını kaydetti. Başar, program ile ilgili “Gazipaşa İlçe Müftülüğü öğrencilerimize manevi değerler kazandırmak üzere yarıyıl tatilinde kamp programı düzenledik. Öğrencilerimiz ile öğleye kadar ders programı yapıldı. Öğleden sonra ise sosyal etkinlikler düzenlendi. Milli, manevi, kültürel ve dini değerlerimiz gençlerimize öğretildi. Öğrencilerimizde paylaşma bilinci, kardeşlik bilinci oluşturulmaya çalışıldı. Dini ve ahlaki değerlerimiz kısa süre içinde de olsa öğrencilerimize gençlik koordinatörlüğü üyeleri tarafından anlatıldı. Gezilerle, piknik programları ile ve sosyal etkinliklerle üç günlük kamp süresi, öğrencilerimiz için çok verimli bir eğitime vesile oldu. Bu süreçte kampa katılan öğrencilerimize, evlatlarını bizlere emanet eden velilerimiz,  kamp süresince görev alan gençlik koordinatörlüğü görevlilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE