GELENEKSEL OYUNLAR YAŞATILACAK

GELENEKSEL OYUNLAR YAŞATILACAK

GENÇLİK ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”, 67 okul takımı ve 750 öğrencinin katılımıyla başladı.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları hatırlamak ve canlandırmak aynı zamanda da öğrencileri eğlenirken spor yapmaya teşvik etmek amacıyla Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile “2023-2024 Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” gerçekleştiriliyor. Gazipaşa Gazi Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmalar, ilçedeki ilköğretim okullarından 67 okul takımı ve 750 öğrencinin katılımıyla dün başladı. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, yakan top ve tombik oyunlarını kapsayan geleneksel çocuk oyunları şenliği, toplam 4 kategoride yapılıyor. Şenliğin ilk günü  “Tombik Oyunu” ile başlayan yarışmalar, ikinci gün ise “Yağ satarım, Bal Satarım” oyunu ile devam edecek. 4 gün sürecek fikstür, üçüncü (Çarşamba) gün, “Mendil Kapmaca”, dördüncü (Perşembe) gün ise “Yakan Top” kategorilerinin ardından sona erecek.  Etkinlik sonunda ise farklı kategorilerde dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları takdim edilecek.


“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİME BAŞARILAR DİLİYORUM”
Çocuk oyunları şenliği ile ilgili açıklama yapan Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş "Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak protokolü ile hayata geçirdiği, unutulmaya yüz tutmuş olan geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak ve tekrar gün yüzüne çıkarmak adına biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile organize olarak “Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”ni gerçekleştiriyoruz. Gazi Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmalar, 67 okul takımı ve 750 öğrencinin katılımıyla başladı. 4 farklı kategorilerde 4 gün sürecek olan yarışmalarda bütün öğrencilerime başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.


“ÇOCUKLARIMIZIN FİZİKSEL VE ZİHİNSEL YÖNDEN GELİŞMELERİNE KATKI SAĞLIYOR”
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile her konuda çok uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ise “Çocuklarımızın fiziki, ruhsal ve zihinsel yönden gelişimlerine katkı sağlayan geleneksel çocuk oyunları ve fiziksel etkinliklerin yapıldığı müsabakalarda, onların heyecanını ve mutluluğunu görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu konuda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüze verdikleri her türlü destek için çok teşekkür ediyorum” dedi. >Vildan RENDE



Anahtar Kelimeler: GELENEKSEL OYUNLAR YAŞATILACAK