GELENEKSEL OKÇULUK KURSU İLGİ GÖRÜYOR

GAZİPAŞA İlçe Müftülüğü bünyesinde Okçuluk Eğitmeni Sedat Özdemir eğitmenliğinde açılan ‘geleneksel okçuluk kursu’, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

GÜNDEM 10.08.2024 10:31:00 0
GELENEKSEL OKÇULUK KURSU İLGİ GÖRÜYOR

Gazipaşa İlçe Müftülüğü tarafından açılan ve Adanda Camii İmamı/Okçuluk Eğitmeni Sedat Özdemir tarafından verilen geleneksel okçuluk kursu yaz döneminde devam ediyor. Gazipaşa Spor Salonu’nda devam eden kurslara öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Kurslarda okçuluk eğitiminin yanı sıra okçuluk kültürü hakkında bilgi alan öğrenciler, okçulukla ilgili tüm detayları eğlenerek öğrenme fırsatı buluyor.


“OKÇULUK TARİHİNİ DE ÖĞRENSİNLER İSTİYORUZ”
“Geleneksel Okçuluk Kursu” hakkında konuşan Adanda Camii İmamı ve Okçuluk Eğitmeni Sedat Özdemir; “Öğrencilerimize; Osmanlı döneminde en nitelikli halini alan okçuluğun, İskitler, Avarlar ve Hunların at binme, ok atmadaki hünerleri ile başlayarak 21. Yüzyıl başlarından itibaren tekrar gelişmeye başladığını aktarıyoruz. Öğrettiklerimiz sadece uygulamada kalmasın, okçuluk tarihini de öğrensinler istiyoruz. Okçuluk sporunun; kıyafetleri, ritüelleri ve teçhizatları ile okçuluk kültürünün dünyada adını duyurmuş önemli bir spor olduğunu anlatıyoruz. Geleneksel okçuluk alanına meraklı ve ilgisi olan bütün öğrencilerimizi kursumuza bekliyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27