'GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI' ŞENLİĞİ SONA ERDİ

GENÇLİK ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, dün yapılan final müsabakalarının ardından sona erdi.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları hatırlamak ve canlandırmak aynı zamanda da öğrencileri eğlenirken spor yapmaya teşvik etmek amacıyla Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile “2023-2024 Okullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” 4 gün süren final müsabakaların ardından sona erdi. Gazipaşa Gazi Spor Salonu’nda düzenlenen yarışmalar, ilçedeki ilköğretim okullarından 67 okul takımı ve 750 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, yakan top ve tombik oyunlarını kapsayan şenlik, toplam 4 farklı kategoride yapıldı.


DERECEYE GİREN OKULLAR
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin ilk günü “Tombik oyunu” yarışmalarda birinci Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, ikinci Avukat Kemal Akça İlkokulu ve üçüncü Atatürk İlkokul oldu.


İkinci gün ise “Yağ satarım, bal satarım” oyunu ile devam eden şenlikte; Burhan İlkokulu birinci, Cumhuriyet İlkokulu ikinci ve Ahmet Tuncer İlkokulu üçüncü oldu. 
Üçüncü gün yapılan “Mendil kapmaca” yarışmalarında ise birinci Cumhuriyet İlköğretim Okulu, ikinci Atatürk İlköğretim Okulu ve üçüncü Beyrebucak İlköğretim Okulu oldu. 


Şenliğin dördüncü gününde ise öğrenciler “Yakan top” kategorisindeki yarıştı. Yakan Top Lise Erkekler kategorisinde Gazipaşa Anadolu Lisesi birinci, Fen Lisesi ikinci ve Özel Anadolu üçüncü oldu. Yakan Top Lise Kızlar’da ise Şehit Demet Sezen birinci, Anadolu Lisesi ikinci ve Merkez Anadolu üçüncü oldu. Yakan Top Ortaokul kategorisinin birincisi Cumhuriyet Ortaokulu, ikinci Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ve üçüncü Atatürk Ortaokulu oldu.  


ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Yarışmaların tamamlanmasının ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere madalya ve katılım belgelerini İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Ateş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal ve Beyrebucak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emrullah Akbaş takdim etti. >Vildan RENDE